Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/04/2022
Artă & Cultură / Carte

Biblioteca ASTRA pune la dispoziția sibienilor o serie de publicaţii despre semnificația Învierii Domnului și a bucatelor aflate pe mesele românilor

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Biblioteca ASTRA pune la dispoziția sibienilor o serie de publicaţii despre semnificația Învierii Domnului și a bucatelor aflate pe mesele românilor Share Biblioteca ASTRA pune la dispoziția sibienilor o serie de publicaţii despre semnificația Învierii Domnului și a bucatelor aflate pe mesele românilor


În preajma sărbătorilor de Paște, bibliotecarii din cadrul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu aduc în atenția publicului o serie de publicaţii cu informații valoroase despre tradițiile românilor în această perioadă a anului, despre semnificația Învierii Domnului și a bucatelor aflate pe mesele românilor, în fiecare primăvară.

Alături de bucuria spirituală a Sărbătorilor Pascale, datinile și obiceiurile românilor includ, pe lângă aspectele religioase, și o importantă componentă culinară. Frumusețea și originalitatea ouălor încondeiate întruchipează imaginația, talentul, meșteșugul și iubirea de frumos a țăranului român. Spațiul cultural românesc adăpostește un vast ansamblu de obiceiuri care ilustrează spiritualitatea românilor de pretutindeni, astfel că în preajma sărbătorilor de Paște, bibliotecarii din cadrul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu pun la dispoziţia publicului mai multe volume cu informații despre tradițiile românilor în această perioadă a anului, conform instituţiei menţionate. “Dacă sunteți pasionați de folclor, datini și gastronomie tradițională, vă invităm la Compartimentul Carte pentru Adulți (sediul nou, etajul 4) să consultați publicațiile expuse”, au transmis bibliotecarii ASTRA.

Mai multe informații privind publicațiile aflate din colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu se pot găsi accesând Catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud Library, Depozitul Digital, serviciul BiblioSuport.

Foto: Biblioteca ASTRA Sibiu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.