Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/04/2022
Film / Streaming

SERIAL TV | Despre “BRIDGERTON” cu Chris Van Dusen, creatorul show-ului fenomen

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii SERIAL TV | Despre “BRIDGERTON” cu Chris Van Dusen, creatorul show-ului fenomen Share SERIAL TV | Despre “BRIDGERTON” cu Chris Van Dusen, creatorul show-ului fenomen


Serialul de epocă „Bridgerton” a devenit în scurt timp una dintre cele mai apreciate producții Netflix, iar lansarea celui de-al doilea sezon, lansat pe 25 martie, s-a ridicat la nivelul așteptărilor. De la Shondaland și creatorul Chris Van Dusen, povestea îl urmărește acum pe Lord Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) în timp ce încearcă să își găsească o soție potrivită și se concentrează pe triunghiul amoros dintre Anthony Bridgerton şi surorile Edwina (Charithra Chandran) şi Kate Sharma (Simone Ashley). Când vezi numele Shondra Rhimes în vârful listei de producători ai unui serial, știi sigur că te uiți la o producție de succes, ceea ce s-a întâmplat și în cazul serialului fenomen. În timp ce fanii încă se bucură de sezonul al doilea proaspăt lansat, Netflix a confirmta că proiectul va continua și cu sezoanele trei și patru. Bazat pe romanele lui Julia Quinn, „Bridgerton” a cucerit inimile urmăritorilor din întreaga lume, care s-au îndrăgostit de decorul din epoca regenței, costumele spectaculoase și de chimia intensă dintre protagoniști. Noul sezon este inspirat de al doilea volum scris de Julia Quinn, „The Viscount Who Loved Me”. Pentru că „Bridgerton” este cel mai discutat, apreciat și incitant serial al momentului, te invităm să citești mai jos un interviu exclusiv cu CHRIS VAN DUSEN, creatorul serialului fenomen.

Cum a influențat succesul fenomenal din primul sezon modul în care echipa creativă l-a abordat pe următorul?

Oricare ar fi fost combinația din sezonul unu, am vrut să continui asta în sezonul doi. Primul sezon a funcționat atât de frumos și atât de magic, încât nu a fost nevoie să abordăm altfel povestea sau personajele. Am vrut să fac exact ceea ce am făcut în sezonul 1 în ceea ce privește abordarea noastră asupra poveștii, pentru că a funcționat atât de bine.

Din punct de vedere verbal, cum echilibrați să faceți spectacolul să se simtă atât autentic din punct de vedere istoric, cât și modern?

Totul din acest show — costumele, coafura și machiajul, decorul, povestirea, montajul — aduc un sentiment foarte modern. Totul este infuzat cu propria noastră sensibilitate modernă. Totul este înrădăcinat în vremea Regenței, dar volumul este ridicat. Un exemplu în acest sens este că BRIDGERTON este o lume fără bonete. Doamnele noastre poartă pălării, dar nu poartă bonete tradiționale. Acesta este un exemplu al modului în care acest spectacol este modern și al modului în care schimbăm genul în multe feluri.

Daphne-Bridgerton-Duchess-of-Hastings

Daphne Bridgerton Duchess of Hastings

Sezonul trecut ne-am îndrăgostit cu toții de Daphne (Phoebe Dynevor) și Simon (Regé-Jean Page). Ccomplotul romantic s-a mutat acum către Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) și acest triunghi amoros complicat cu Kate (Simone Ashley) și Edwina Sharma (Charithra Chandran). Ce pot aștepta fanii cu nerăbdare când Anthony, Kate și Edwina intră în lumina reflectoarelor în acest sezon?

Jonathan Bailey, Simone Ashley și Charithra Chandran aduc atât de multe elemente în serial. Pentru mine, o parte a atracției unui proiect ca acesta a fost posibilitatea de a face povești de dragoste închise și de a mă putea concentra asupra diferitelor personaje sezon după sezon. Sezonul unu a fost evident despre Daphne și Simon, dar în acest sezon îl urmăm pe Anthony Bridgerton în căutarea lui pentru căsătorie. Iar dinamica dintre cei trei protagoniști  din acest sezon este incredibilă. Chimia, mai ales dintre Jonathan și Simone, este palpabilă.

Care a fost experiența ta atunci când Jonathan Bailey a preluat rolul romantic al acestui sezon, în timp ce personajul său, Anthony Bridgerton, face față provocării de a conduce familia Bridgerton?

Cu Anthony, tema cheie pe care o explorăm este dragostea versus datorie sau capul versus inima. Am fost întotdeauna interesat să mă uit la tipurile de presiuni pe care datoria le pune asupra unei persoane, mai ales când vine vorba de iubire, să mă deschid și să fiu dispus să accept iubirea. Aceasta este povestea lui Anthony în acest sezon. Jonathan Bailey a fost pur și simplu incredibil. El este o astfel de forță a naturii și chiar l-a infuzat pe Anthony cu atât de multe straturi. O parte a provocării cu Anthony este că face câteva alegeri interesante și uneori oribile în sezonul unu. Dar asta i-a stabilit perfect locul în care îl ducem în sezonul doi. El a încheiat sezonul trecut destul de abrupt, așa că sezonul acesta a fost despre refacerea lui în bine. Chiar empatizezi cu Anthony.

Kate-Sharma-_-Anthony-Bridgerton

Kate Sharma și Anthony Bridgerton

Cum ați abordat distribuția personajelor Kate și Edwina și ce aduc Simone și Charithra în serial în acest sezon?

Simone Ashley în rolul lui Kate Sharma este o forță care trebuie luată în considerare. Când o distribuiam pe Kate Sharma, aveam nevoie de cineva care să aibă atitudinea de „nu luați prizonieri”. Aveam nevoie de cineva puternic și înfipt. Și Simone are toate aceste caracteristici, dar scoate și această latură foarte vulnerabilă din Kate. Straturile pe care Simone le-a infuzat acestui personaj sunt uluitoare. Edwina Sharma se prezintă drept acest personaj foarte modest și naiv. M-am uitat prin cameră și am știut cu toții chiar atunci și acolo că am găsit-o pe Edwina Sharma. În timp ce ea joacă această calitate naivă, există și această claritate și perspectivă în ochii ei.

SERIAL TV | Despre “BRIDGERTON” cu Chris Van Dusen, creatorul show-ului fenomen

SERIAL TV | Despre “BRIDGERTON” cu Chris Van Dusen, creatorul show-ului fenomen

Pe lângă povestea centrală de dragoste din acest sezon, există o temă minunată a surorilor țesută pe tot parcursul scenariului. Ne poți spune despre importanța legăturii surorilor Sharma în acest sezon?

Sororitatea este la fel de importantă ca orice dinamică romantică din serial. Kate și-a petrecut întreaga viață îngrijindu-și sora mai mică și punând nevoile surorii ei mai presus de ale ei. Asta creează o dinamică foarte interesantă între surorile Sharma. În camera scriitorilor, vorbim mereu despre a face personajele noastre feminine mai mult decât simplă recuzită. Ne dorim să fie complicate, imperfecte și umane. Pentru mine, asta face cel mai bun tip de personaj, pentru că se simte real audienței.

În acest sezon, Kate și Anthony au atât de multe asemănări, ceea ce îi face de multe ori în conflict. Ce îi ține totuși împreună?

Anthony și Kate sunt foarte asemănători și cred că asta îi leagă. Își ridică o oglindă unul față de celălalt. Când vezi pe altcineva trecând prin aceleași lucruri prin care treci tu și confruntându-se cu aceiași demoni și confruntându-se cu aceleași probleme, se confirmă totul în multe feluri. Kate și Anthony și-au pus familia pe primul loc, în detrimentul lor. Amândoi se consideră protectori și capul familiilor lor. Și, de asemenea, ei nu cred în dragoste pentru ei înșiși. A fost interesant – că aceste două personaje sunt cumva capabile să găsească acele asemănări și să scoată cele mai bune părți unul din celălalt. Pe parcursul sezonului, acești doi oameni descoperă că sunt mult mai mult decât capul familiilor. Sunt capabili să iubească și amândoi își dau seama cine sunt și cine vor să fie.

BRIDGERTON face o treabă uimitoare în a crea o lume care să o reflecte mai mult pe a noastră, acordând prioritate casting-ului incluziv. Poți vorbi puțin despre acest efort conștient și de ce este important pentru identitatea emisiunii?

De la începutul acestui show, mi-am dorit să fac piesa de epocă pe care mi-am dorit întotdeauna să o văd. Și aceasta a fost o lume cuprinzătoare, cu mai multe nuanțe, multietnică, în care oricine urmărea acasă se putea vedea reflectat pe ecran. Este ceea ce face BRIDGERTON să fie special.

A fost o alegere deliberată de a face din Sharma o familie din Asia de Sud în acest sezon. De ce ai făcut această alegere creativă și cum extinde lumea în acest sezon?

Schimbarea familiei Sheffield din cărți în familia Sharma a fost o alegere naturală care a vizat continuarea extinderii lumii BRIDGERTON. Aceasta este o piesă de epocă modernă și, prin urmare, dorim ca publicul modern să se raporteze la ea. Nu suntem un serial daltonist – lucruri precum culoarea și rasa fac parte din conversația show-ului, la fel cum sunt clasa, genul și sexualitatea.

Poți vorbi puțin despre lucrul pentru a face din cultura sud-asiatică a familiei Sharma o parte autentică și nuanțată a spectacolului?

Am lucrat cu o serie de istorici și consultanți și am avut alături un grup uimitor de scriitori în acest sezon. Aveam un singur scop: să fim cât mai autentici. Vedeți cu adevărat autenticitatea și detaliile moștenirii din Asia de Sud a lui Sharma de-a lungul seriei și, de asemenea, vedeți legătura strânsă care există în această familie. Întotdeauna mi-am dorit să văd, să fac și să aud lucruri care în mod normal nu sunt văzute sau făcute sau auzite în piesele tipice de epocă, iar familia Sharma e o reflectare a acestui lucru.

Acum că știm că Lady Whistledown este de fapt Penelope Featherington (Nicola Coughlan), la ce ne putem aștepta de la călătoria ei în acest sezon?

Am lăsat publicul în aer la sfârșitul sezonului unu și am dezvăluit identitatea personajui Lady Whistledown. Și în acest sezon, povestea Penelopei este fascinantă. Putem vedea întreaga ei operațiune – cum o face și pe cine folosește. Ceea ce este fascinant pentru mine în povestea lui Penelope este că ea este practic invizibilă în viața ei de zi cu zi. E invizibilă acasă cu familia ei și la baluri. Nimeni nu o vede. Dar când ajunge să-și îmbrace pelerina de supererou Lady Whistledown, nu mai este invizibilă. E zgomotoasă și neplăcută, dar uimitoare. Penelope este un studiu de caracter cu adevărat interesant și totul se îndreaptă către tema mai mare a identității; că toate aceste personaje din serial explorează cine sunt și cine vor să fie.

SERIAL TV | Despre “BRIDGERTON” cu Chris Van Dusen, creatorul show-ului fenomen

Queen Charlotte

Sezonul trecut am văzut-o pe Daphne traversând piața căsătoriilor, iar sezonul acesta este rândul surorii ei Eloise (Claudia Jessie). Încotro se îndreaptă Eloise?

Acesta este primul sezon al lui Eloise Bridgerton pe piața de căsătorii. Și după cum știm cu toții, ea nu vrea absolut nimic de la parada balurilor și a rochiilor. Ea vrea să fie cât mai departe de asta. Dar, ea se află în umbra surorii ei mai mare, Daphne și se confruntă constant cu acele comparații.

La ce ne putem aștepta de la prietenia dintre Eloise și Penelope?

Acest sezon este foarte mult despre prieteniile și legăturile feminine. Iar tema generală din acest sezon este dragoste versus datorie.

BRIDGERTON are o bază masivă de fani datorită cărților Juliei Quinn. Cum ați echilibrat să rămâneți fideli cărților, creând, de asemenea, povești noi și interesante care îi surprind pe cititori?

Cu orice adaptare, vor exista diferențe față de sursă. Pentru mine, am vrut să rămân fidel esenței și spiritului cărților. Vrem să captăm energia familiei Bridgerton și, de asemenea, să introducem personaje și lumi noi. Am vrut să aflu și să explorez ce se întâmplă în afara granițelor Grosvenor Square. Vedeți această expansiune cu Benedict și lumea artei, precum și cu personajele Will și Alice.

Poți să ne povestești despre celebra scenă Pall Mall și despre decizia ta de a include acea scenă binecunoscută din carte în serial?

Am știut de prima dată când am citit cărțile BRIDGERTON că voi include scena Pall Mall în show. Nu a fost niciodată o întrebare. Este chintesența BRIDGERTON. Primești bătaia aceea ascuțită între frați; veți obține dinamica familiei stabilite pe aceste terenuri frumoase, pe o proprietate întinsă în peisajul rural superb; trebuia inclus. Una dintre cele mai frumoase amintiri ale acestui sezon a fost filmarea secvenței Pall Mall. A fost un moment în care doar am montat camerele și ne-am lăsat actorii să joace. Ei chiar au intrat în joc și le-a ieșit spiritul competitiv la suprafață. A fost hilar!

De ce este acea scenă atât de esențială pentru a înțelege ce se întâmplă între Kate și Anthony?

Acest sezon este foarte mult despre a juca un joc. Și, în special, cu Kate și Anthony, îi vezi că se înțeapă constant unul pe celălalt. Amândoi dau la fel pe cât primesc. Există această competiție și acest talent actoricesc care se întâmplă între cei doi. A fost foarte interesant să văd ce s-a întâmplat între ei pe un mic teren de sport.

Muzica din BRIDGERTON a devenit o parte integrantă a spectacolului sezonul trecut, iar fanii au adorat-o. Cum ajută muzica la conectarea temelor moderne ale serialului cu epoca Regency?

Versiunile orchestrale ale melodiilor pop moderne sunt unul dintre elementele mele preferate ale spectacolului. În acest moment, găsesc melodii pentru propria mea listă de redare, iar apoi devin melodiile mele preferate din toate timpurile. Îmi doresc ca oricine se uită de acasă să se simtă la fel de entuziasmat ca personajele din acele dansuri. În acest sezon, chiar am făcut ceva distractiv; l-am pus pe uimitorul nostru compozitor Kris Bowers să facă el însuși versiuni orchestrale ale melodiilor. De exemplu, când am știut că vreau să folosesc o anumită melodie pop modernă pentru o anumită piesă, l-am rugat pe Kris să facă o versiune a acesteia. A fost minunat.

SERIAL TV | Despre “BRIDGERTON” cu Chris Van Dusen, creatorul show-ului fenomen

Lady Danbury

Costumele, părul și machiajul sunt toate părți masive ale acestei lumi. Poți să vorbești puțin despre costumația din acest sezon, creată de designerul de costume Sophie Canale, și despre coafura și machiajul, conduse de Erika Ökvist?

Sophie, Erika și echipele lor au făcut o treabă uimitoare în acest sezon. Fiecare costum este cu adevărat o operă de artă în sine. Toate înfățișările reginei Charlotte sunt uluitoare. A fost important să spunem o poveste cu costumele, la fel cum am făcut cu părul și machiajul nostru. De exemplu, Kate Sharma începe acest sezon arătând foarte structurată. Ea este în țesături mai grele la început. Este foarte îngrijită și ordonată, iar părul ei este mai rigid. Dar pe parcursul sezonului, pe măsură ce începe să-și lase garda jos, părul și machiajul ei devin tot mai libere. Costumele ei încep să devină puțin mai fluide. E frumos. Diferența dintre Kate la începutul sezonului față de sfârșitul sezonului este o evoluție completă. Această transformare este similară cu Anthony. Din punct de vedere vizual, Anthony devine vicontele pe care tatăl său l-a provocat mereu să fie. Când îl întâlnești pentru prima dată pe Anthony în acest sezon, el are un aspect pe măsură. El este, de asemenea, foarte rănit, în culori mai închise. Dar pe parcursul sezonului, el se luminează. Îl vezi în culori mai deschise până la sfârșitul sezonului pentru că devine foarte asemănător tatălui său. Erica și cu mine am avut o mulțime de conversații despre perciunii lui Anthony la începutul sezonului. Am votat să scap de perciuni pentru că, pentru mine, sunt foarte mult un simbol al vechiului Anthony – băiatul petrecăreț. În acest sezon a trebuit să piardă acei perciuni. Trebuia să fie acest viconte care respectă legea și are nevoie de o soție.

Cum ai descrie sezonul doi din BRIDGERTON? Pentru ce ești cel mai entuziasmat să vadă publicul?

Cele mai bune cuvinte pe care le pot găsi pentru a descrie sezonul doi ar fi romantic, plin, încărcat și emoționant. Iar acestea sunt exact elementele pe care sunt cel mai încântat să le vadă și să le simtă publicul atunci când BRIDGERTON se întoarce în sfârșit pentru al doilea sezon.

Traducere şi adaptare: SILVIA TRAŞCĀ

Sursă foto: NETFLIX

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută