Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/04/2022
Viața Orașului

Ce ne aduce această primăvară?

Zile si Nopti Oradea De Zile si Nopti Oradea
Comentarii Ce ne aduce această primăvară? Share Ce ne aduce această primăvară?


Anul acesta primăvara se lasă parcă așteptată. E cumva după colț, dar în același timp departe. Cred că nu sunt singura care are această impresie. Probabil o fi vântul lui Mărțișor de vină, care a măturat orașul și ne-a zburlit părul chiar și atunci când noi ne doream să schimbăm paltonul de iarnă pe geaca de primăvară. Sau poate e starea aceasta generală de apăsare și incertitudine generată de conflictul care se derulează atât de aproape de noi…În orice caz, acel entuziasm care ne umple ziua și fețele ori de câte ori vine luna martie pare să fie pus pe stand by anul acesta. Am întrebat mai multă lume ce simte și marea majoritate mi-au zis la fel: parcă nu e 100% primăvară când în lume e atât de multă hărmălaie și suferință.

Nu pot să nu fiu de acord. Primăvara e și o stare a sufletului nostru. Anul acesta chiar și natura din jurul nostru a oglindit ceea ce se întâmplă la nivel global. Zilele și nopțile au fost tare reci, florile de sfârșit de februarie abia acum se încumetă să apară, mugurii sunt parcă mai reținuți ca altădată, zarzării și corcodușii numai nu se hotărâsc dacă să dea drumul florilor sau nu…La fel și noi, oamenii, nu știm dacă putem da undă verde bucuriei specifice acestui anotimp.

Însă, mai devreme sau mai târziu, lucrurile se vor întâmpla – cel puțin în natură. Mugurii se vor deschide și vor apărea frunzele și florile, albinele își vor relua zborul, vor apărea primii fluturi, pădurile se vor umple de galben și mov, iar de sub tălpile noaste va ieși miros de leurdă…Și asta pentru că natura nu poate fi oprită. Încetinitiă, da. Însă nu oprită. Iar mie asta îmi dă un sentiment grozav, acela de susținere. De ocrotire. Pentru că orice s-ar întâmpla în natură vom găsi sprijin, acolo ne vom putea construi un refugiu și vom găsi pace. Ba chiar și hrană.

În aceste vremuri tulburi, poate e bine să știm că natura e cea care ne oferă suportul necesar dacă știm să-l primim. Ne putem oricând întoarce la sursele de hrană sălbatică, atâta timp cât suntem informați corespunzător.

Chiar și în peticul verde din fața blocului  meu am indentificat cel puțin 4 specii de plante comestibile. Bine, clar nu e cazul să le consumăm pe cele dintr-n loc atât de plin de praf și poluat, dar e minuat să știm că ele există, ne oferă susținere – asta mie, personal, îmi aduce enorm de multă liniște!

Articol scris de Cristiana Lupșea – Creatoare de conținut (Educație prin natură).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.