Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2022
Zile si Nopti / Supliment Vacanțe

„Viața e frumoasă, dar merită călătorită”

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii „Viața e frumoasă, dar merită călătorită” Share „Viața e frumoasă, dar merită călătorită”


Un mare clasic în viață spunea la un moment că „viața e frumoasă, dar merită trăită”. E vorba de Gică Hagi, bineînțeles, iar lumea s-a grăbit să se amuze fără să se gândească cât adevăr se ascunde în această, la primă vedere, eroare de logică.

Da, viața e frumoasă, chiar și atunci când nu faci mare lucru, când o risipești stând pe canapea și uitându-te la televizor. Nu ești într-un război, ca vecinii noștri, iar pandemia pare că s-a stins. Deci, viața e frumoasă fără să faci mare lucru. Dar tocmai pentru că e frumoasă, viața merită trăită… din plin. Viața e frumoasă, dar merită trăită și, aș adăuga eu, „călătorită”.

Tocmai pentru că avem norocul să fim liberi din toate punctele de vedere, ar fi păcat să nu profităm și să nu (re)începem să călătorim, să ne planificăm concedii și vacanțe în locuri mai apropiate, din țară, sau cât se poate de exotice și îndepărtate. În paginile care urmează avem astfel de recomandări pentru toate gusturile, distanțele și bugetele. Încercăm să-ți reamintim cum este în drumețiile pe munte, pe litoral, dar și pe plaje ceva mai puțin aglomerate, sau cât de frumoasă este primăvara în Deltă.

Avem și 7 pagini cu 7 destinații externe deosebite, câteva mai populare, care se adresează în special celor care până acum s-au ferit de ele tocmai pentru că sunt prea „românești”, precum Antalya, Albena sau Creta. Însă avem și câteva sugestii de adevărate colțuri de Rai, de la Hawaii-ul Europei (insula vulcanică Madeira), la una dintre cele mai mari 10 insule din lume, plină de istorie și locul unde se spune că ar fi pășit Adam pe Pământ atunci când a fost alungat din Paradis (Sri Lanka). Am mai pregătit și niște tips & tricks care să facă totul mai ușor, dar și niște sugestii de concerte și festivaluri sau escapade culturale pe care le poți face în Europa în acest an. De asemenea, pentru că viața e frumoasă, dar merită călătorită, chiar și pentru un weekend, ai și 2 pagini de recomandări de city break-uri inedite, dar și o ofertă excelentă de destinații din România unde se poate face ecoturism, din care amintim Băile Tușnad, Colinele Transilvaniei, Pădurea Craiului, Țara Dornelor sau Țara Hațegului și multe altele.

La final, tot Hagi o spune mai bine, indiferent că e vorba de fotbal, travel sau viață: „Haideți să mergem acolo, haideți să ieșim, să câștigăm orice, să facem, să fie bine ca să nu fie rău”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.