Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/03/2022
Eat & Drink / Horeca Viața Orașului

Pub-uri aparte din case cu istorie

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Pub-uri aparte din case cu istorie Share Pub-uri aparte din case cu istorie


Deja știm cu toții că Bucureștiul nu duce lipsă de locuri frumoase de unde poți pierde lejer noțiunea timpului datorită atmosferei, decorului sau mâncării, elemente care se completează perfect cu dorința de a te detașa de cotidian. Dincolo de aceste aspecte și de locațiile noi, construite recent, capitala se poate lăuda și cu o gamă variată de case cozy, vechi (deci implicit încărcate istoric) recondiționate, numai bune de depănat povești și relaxare.

Simbio – Strada Negustori 26

Pub-uri aparte din case cu istorie

Foto: Facebook Simbio

Așa cum ne transmite în mod direct și numele, Simbio este un spațiu ce poate fi rezumat la ,,modul de conviețuire” dintre bucătăria deschisă, bar și grădină, fiind un gastropub destinat stării de bine, relaxării și prieteniilor. 

Povestea Simbio a început acum câțiva ani, când dintr-o cafenea micuță din Centrul Vechi s-a transformat într-o (open) kitchen și bar amenajat într-o casă spațioasă de la începutul secolului 20, din zona Moșii Vechi. Designul ales pentru Simbio este unul urban, împletit frumos cu elemente vintage, care te trimit într-un mod indirect cu gândul la un loc care înainte de a fi ceea ce este astăzi, a dus cu sine alte povești. Un aspect cel puțin interesant care poate fi de interes pentru mai multe persoane curioase este cu siguranță bucătăria deschisă clienților, de unde aceștia pot vedea în orice momentul jocul bucătarilor cu ingredientele atent selecționate.

Acuarela – Strada Polonă 40 

Pub-uri aparte din case cu istorie

Foto: Facebook Acuarelabistro

Amplasat pe strada Polonă, chiar lângă intersecția cu Mihai Eminescu, într-o zonă destul de populată, între numeroase case destul de derăpănate, Acuarela este un bistro într-o casă veche, renovată, având o atmosferă cu totul aparte. De ce? Simplu – este un loc personalizat, boem, diversificat, retro (destul de greu să poți rezuma doar în câteva cuvinte un loc cu atât de multe elemente care îți atrag atenția).

De la mobilier nonconformist, colorat, piese din metal recondiționate, pereți decorați cu picturi mari, până la muzica lejeră, vibey, Acuarela este cu siguranță un loc magic, cu accente hippie, care te duc cu gândul la atmosfera serilor din Vama Veche. Meniul este unul diversificat, servirea promptă în timp ce angajații sunt prietenoși și mereu zâmbitori, făcând din spațiu un loc din care nu îți vine să pleci prea curând, numai bun pentru atunci când ai nevoie de o pauză. 

Modelier – Strada Duzilor 12

Pub-uri aparte din case cu istorie

Foto: Facebook MODELiER

MODELiER este un spațiu care dincolo de burgeri foarte gustoși, chai latte și muulte alte preparate gustoase, are o poveste aparte, pe alocuri emoționantă. Situat în aproapiere de UNATC, stabilit într-o casă interbelică, bistroul își împrumută numele de la meseria bunicii proprietarilor, fostă croitoreasă. În acest sens, intrând în casă vei descoperi mașini de cusut vechi pe post de mese, pereți decorați cu ziare, obiecte handmade și multe alte elemente decorative cu accente DIY, care conturează frumos ideea de Modelier – cel care creează tipare în designul vestimentar.

Ajuns aici, vei uita de griji și vei fi ,,obligat” să te relaxezi și să devii una cu atmosfera friendly și cu întregul bar. La Modelier, dincolo de oameni fericiți și cu chef de viață, odată cu venirea anotimpului cald, vei putea găsi în grădina urbană atent decorată, de la proiecții în aer liber sau concerte, până la workshop-uri și petreceri.

Shift – Strada General Eremia Grigorescu 17

Pub-uri aparte din case cu istorie

Shift este un local amplasat în zona Piața Romană, una dintre cele mai frumoase părți ale Bucureștiului, cu străzi și case cu arhitecturi deosebite. Ca majoritatea localurilor din zonă, Shift se află într-o casă veche, reamenajată și renovată, atât de plină de verdeață încât terasa este acoperită integral, lucru care din exterior o face să arate ca un ascunziș.

Atmosfera este una chill, urbană, uneori boemă, conferită de muzica funky & pop în trend și de oamenii cool și diverși care frecventează mereu locul – de la studenți, corporatiști sau artiști. Mobilierul este și el unul trend și modern îmbinat cu elemente clasice, partea de design interior fiind semnată de Lama Arhitectura. Pe lângă saloanele de la parter și etaj, poate cea mai de interes parte a bistroului este oaza de verdeață de afară, terasa, care parcă te transpune într-o pădure răcoroasă, cu o ambianță ruptă din povești, cu luminițe și muzică în surdină, pregătite să te binedispună.

Text de MĂDĂLINA LEFTER

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.