Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/03/2022
Artă & Cultură Viața Orașului

Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită în filialele BMB

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită în filialele BMB Share Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită în filialele BMB


Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti sărbătorește luni, 21 martie 2022, Ziua Internațională a Poeziei – ocazia specială de a promova lectura și scrierea de poezie, printr-o serie de activități derulate în cadrul filialelor BMB.

Începând cu orele 14:00, Sediul Central „Mihail Sadoveanu” va găzdui lansarea volumelor

Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită în filialele BMB

Antologia de poezie contemporană românească POEME PEREGRINE/ POEMAS PEREGRINOS (ediție bilingvă română – spaniolă) și Antologia de poezie braziliană contemporană DE LA RIO DE JANEIRO LA BUCUREȘTI (ediție bilingvă portugheză- română), ale autoarei Carmen Bulzan (Carmen Peregrina), doctor în sociologie.  

De asemenea, în prima parte a zilei, în intervalul 10:00 – 13:00, vor fi desfășurate ateliere de lectură pentru copii (susținute de filialele „Nicolae Labiș”, „Nichita Stănescu”, „Mihai Eminescu”, „George Topîrceanu”, „Otilia Cazimir”, „Petre Ispirescu”, „Dimitrie Bolintineau”, „Vasile Alecsandri”, „Alexandru Macedonski”, „Marin Preda” și „Ienăchiță Văcărescu”), urmate de cluburi de carte, prin intermediul cărora cititorii de toate vârstele sunt provocați să recite versuri la liberă alegere sau prin tragere la sorți (filialele „George Coșbuc”, „Ion Neculce”, „Bogdan Petriceicu Hasdeu”), precum și expoziții de carte de poezie și colțuri creative (filialele „Costache Negruzzi”, „Otilia Cazimir”, „Liviu Rebreanu” și „Ion Creangă”).

Cu acest prilej, creatorii și iubitorii de poezie sunt invitați să se alăture Bibliotecii Metropolitane Bucuerști în celebrarea acestei zile.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.