Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2022
Artă & Cultură / Teatru

Teatrul Stela Popescu din București invitat la Expoziția mondială – Dubai 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Stela Popescu din București invitat la Expoziția mondială – Dubai 2022 Share Teatrul Stela Popescu din București invitat la Expoziția mondială – Dubai 2022


Femeia, eterna poveste, proiect artistic original de teatru dans adaptat de Ioana Macarie după piesa de teatru cu același nume din repertoriul Teatrului Stela Popescu (un concept de Ema Stere în regia lui Attila Vizauer şi  scenografia Anca Albani) va putea fi văzut în perioada 10-16 martie 2022 la Pavilionul României de la Expo 2020 Dubai.

Cristian Şofron, directorului Teatrului Stela Popescu declara : „Pentru un teatru tânăr ca al nostru, înseamnă foarte mult această participare. Este o oportunitate extraordinară ca Teatrul Stela Popescu să fie unul dintre ambasadorii culturali ai României, ai Bucureștiului și în acest sens artiştii teatrului au făcut toate eforturile pentru a construi un program reprezentativ şi relevant pentru un public cosmopolit. Locul în care se petrece Expoziţia Mondială este unul al viitorului, al viselor devenite realitate și al provocărilor care ne oferă șansa să evoluăm. Nimic nu ar fi fost posibil fără credință, imaginație și lecții învățate din istorie. Tocmai acesta este motivul pentru care teatrul nostru propune un proiect care face legătura între trecut și viitor, între istorie și valori umane perene.”

În acest context unic, în care aproape toate statele lumii își dezvăluie frumusețea și ceea ce le face unice, Teatrul Stela Popescu va susține în perioada 10-16 martie, în cadrul evenimentelor desfășurate la pavilionul României la Expo 2020 Dubai 2022, proiectul artistic Femeia, eterna poveste, pe al cărui afiş apare : Domnișoara Dorothee – Crina Matei, Maestrul Dorel – Daniel Filipescu, Colonelul Ștefănescu – Andrei Dogaru, Doamna – Cristina Marin Neagu, Fifi – Alexandra Dogaru, Silvie – Silvia Maurițiu, coordonator coregrafie – Ioana Macarie, coordonator artistic și directorul Teatrului Stela Popescu – Cristian Șofron.

În concepția artiştilor Teatrului Stela Popescu, această propunere de program va promova atât Bucureștiul, cât și România, aducând în atenție societatea cosmopolită și plină de exuberanță artistică a capitalei României în epoca sa de glorie din perioada interbelică.

O poveste interbelică, cu parfum de femeie, iubire, în ritm de dans și atmosferă vintage

Teatrul Stela Popescu invită publicul Expo 2020 din Dubai de anul acesta să privească pe gaura cheii și să descopere eternul mister feminin și eterna poveste de dragoste.  Aceștia vor gusta un moment suspendat a ceea ce a reprezentat pentru o epocă superbă, Bucureștiul – micul Paris, un oraș care își amintește cu nostalgie de o perioadă de glorie trecută.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută