Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2022
Artă & Cultură

Galeria UAP Sibiu găzduiește peste 40 de lucrări de artă semnate de artiste din Sibiu și alte 9 orașe din România

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Galeria UAP Sibiu găzduiește peste 40 de lucrări de artă semnate de artiste din Sibiu și alte 9 orașe din România Share Galeria UAP Sibiu găzduiește peste 40 de lucrări de artă semnate de artiste din Sibiu și alte 9 orașe din România


Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Sibiu, Muzeul Național “Brukenthal” și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu au deschis, expoziția “VITAL 2 / Artiste din Sibiu și invitatele lor”, în cadrul căreia sunt prezente lucrări ale unor artiste profesioniste din Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureș, Iași, Satu Mare, Brașov, Cluj, Deva, București și Oradea. Aceasta poate fi vizitată până la finalul lunii la Galeria UAP Sibiu din Piața Mare.

Expoziția prezintă publicului peste 40 de lucrări de artă semnate de artiste consacrate.

“O nouă primăvară, o nouă respirație profundă, lentă, meditativă, însoțită de angajamente personale luminoase și gesturi de generozitate. Un nou moment de sinceritate, de afirmații, de demonstrații, grile spre emoția, gândurile și mesajele artistelor, prin intermediul lucrărilor expuse la o nouă manifestare de martie a membrelor Filialei UAPR Sibiu și invitatelor lor. (…) Se alătură, pe simeza expoziției VITAL 2, creații care se raportează la realitate conform unei concepţii şi sensibilităţi personale, văzută prin „ochiul minţii”, în mai mare măsură decât printr-o reproducere a acesteia, în vocabulare și moduri de expresie diverse și incitante. Diferite prin abordare, prin stil, precum și prin tehnică, prin modul de transpunere a ideilor pe suportul material (pictură în ulei, acril, ebru, grafică în creion, peniță, acuarelă, fotografie, materiale textile, tehnici mixte, instalație etc.), și prin diversitatea temelor abordate, piesele au în comun efortul/dedicația creatoarelor de frumos, sensibilitatea şi predispoziţia pentru dialog. Lucrări cu note grave, radiate de experiențe personale sau colective, altele cu impact volubil sau chiar ludic, toate vorbesc despre nevoia de sinceritate și armonie, despre riscurile supraevaluării aparenţei în lumea mediatică actuală care evaluează doar impresia vizuală, în dauna conținutului, a substanţei interne şi a spiritualităţii”, explică dr. Daniela Maria Bădilă, curatorul expoziției.

Evenimentul de deschidere a expoziției, ce a avut loc astăzi, s-a bucurat și de momente muzicale oferite de elevii Liceului de Artă Sibiu, coordonați de profesorul Gabriel Bogdan.

Cei care vor să viziteze expoziția deschisă la Galeria UAP Sibiu o pot face până în 31 martie.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută