Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/02/2022
Eat & Drink / Horeca Viața Orașului

5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică Share 5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică


În februarie avem două sărbători ale dragostei: internaționalul Valentine’s Day și românescul Dragobete. E clar că nu o să scapi fără o cină romantică în această lună și, în mod ideal, e un obicei pe care ar trebui să-l ai cât mai des. O mână de ajutor în acest sens nu strică, așa că am făcut o listă scurtă cu cinci localuri din țară unde să-ți scoți jumătatea pentru a-i reaminti că are un loc special în inima ta. 

BucureștiVoilà

5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică

Rețeta de succes a unei cine romantice nu se bazează neapărat pe ceea ce se regăsește în farfurie. Însă, la Voilà lucrurile stau un pic diferit, pentru că, pe lângă frumusețea locului (o minunată casă interbelică amenajată cu mult bun gust), felurile de mâncare de aici sunt divine, nu pretențioase, ci atent gătite și pregătite, din ingrediente de calitate. E un loc care te va face să spui „Mmmm” de cum îi treci pragul, dar și de la prima degustare. Radu Dumitrescu, jurat MasterChef gătește aici. 

Adresă: Strada General Constantin Budișteanu nr. 18

Telefon: 0720.017.180

Brașov – Bistro de l’Arte

5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică

Greu de găsit în Brașov un local mai romantic decât Bistro de l’Arte. Aici ești înconjurat de tablouri ale unor artiști contemporani, pe mese sunt de fiecare dată flori, iar în unele seri ai parte și de muzică live, cântată discret la pian. Oana Coantă, bucătarul și co-proprietarul Bistro de l’Arte, a fost desemnată de ghidul Gault&Millau „Woman Chef of the Year” în 2019.

Adresă: Piața George Enescu 11Bis

Telefon: 0720.535.566

Cluj – Baracca 

5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică

Cunoscut ca unul dintre cele mai bune restaurante din Cluj, Baracca e situat în centrul oraşului și este locul unde arhitectura, design-ul şi pofta de viaţă, oferă zilnic cadrul perfect pentru a demonstra dragostea pentru gastronomie şi ingrediente de calitate. Este cu siguranță locul pe care trebuie să-l iei în considerare când plănuiești o cină romantică în Cluj. 

Adresă: Napoca 8A

Telefon: 0732.155.177

Timișoara – Naru

5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică

Naru este renumit mai ales pentru grădină de vară superbă, dar ar fi păcat să ratezi interiorul foarte frumos amenajat și care întreține o atmosferă romantică. Pentru o cină în doi, e recomandat să alegi o una dintre mesele de lângă soba cu lemne. Meniul îl poți găsi pe pagina lor de Facebook, dar de menționat este că au și opțiuni pentru vegetarieni / vegani.  

Adresă: Matei Corvin Nr. 3

Telefon: 0740.669.985

Iași – Clop 

5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică

Clop este un restaurant cu o vedere plăcută spre Parcul Palas și spre Palatul Culturii, dar și în interior arată spectaculos, având un copac mare în mijloc. De asemenea, Clop se recomandă un local care este „despre produse premium, dar relaxat, despre rețetele străvechi românești, cu o notă modernă, sub același clop cu rețete tradiționale din toată lumea”. 

Adresă: Palas 5D

Telefon: 0744.508.655

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută