Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/01/2022
Podcast POP-UP STORiEs

Yves Saint Laurent, arta unui fashion icon esenţial pentru Pop culture

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Yves Saint Laurent, arta unui fashion icon esenţial pentru Pop culture Share Yves Saint Laurent, arta unui fashion icon esenţial pentru Pop culture


În ianuarie se împlinesc 60 de ani de când Yves Saint Laurent şi-a lansat prima colecţie a casei sale de modă – pe care o înfiinţase în 1961 – printr-un statement implicit la adresa fluidităţii genurilor, care a zgâlţâit serios lumea fashion-ului, inspirat fiind în crearea ţinutelor feminine de structura vestimentaţiei bărbăteşti şi de sentimentul de putere care o acompaniază. Blurarea demarcaţiei între moda masculină şi cea feminină avea să rămână din acel moment o temă recurentă a creaţiilor sale dar prin acea prezentare a transmis un puternic semnal că venise timpul pentru o schimbare în industria modei.

Ascultă podcast-ul Zile și Nopți dedicat lui Yves Saint Laurent, pe un text de Ioan Big și narat de Ștefan Cojocaru.

SOUNDCLOUD

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online.

În print, revista Zile și Nopți apare lunar în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și bilunar la Sibiu și Oradea.

Foto cover: www.fashionnetwork.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută