Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/12/2021
Lifestyle / Travel Viața Orașului Eat & Drink / Drink

Where to Brașov | Wine Bar

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Where to Brașov | Wine Bar Share Where to Brașov | Wine Bar


Where to Brașov | Wine Bar

Wine Bar

Istoria spune că cele mai vechi urme cunoscute de vin sunt din Georgia (cca. 6000 î.Hr.), Iran (Persia) (cca. 5000 î.Hr.) și Sicilia (cca. 4000 î.Hr.). Vinul a ajuns în Balcani în anul 4500 î.Hr. și a fost consumat și sărbătorit în Grecia antică, Tracia și Roma. Cele mai vechi dovezi arheologice și arheobotanice pentru vinul de struguri și vinicultura, datând din 6000–5800 î.Hr., au fost găsite pe teritoriul Georgiei moderne.

Where to Brașov | Wine Bar

Atât dovezile arheologice, cât și cele genetice sugerează că cea mai timpurie producție de vin în altă parte a fost relativ mai târzie, având loc probabil în Caucazul de Sud (care cuprinde Armenia, Georgia și Azerbaidjan ) sau regiunea vest-asiei dintre Turcia de Est și nordul Iranului. De altfel, cea mai veche cramă din lume este în peștera Areni-1 din Armenia. În prezent, țările cu cele mai mari producții de vinuri sunt Italia, cu aproape 5 milioane de tone, Spania și Franța, care se află cu puțin în spatele liderului, ambele cu peste 4.5 milioane pe an.

Ce trebuie să știi despre un Wine Bar

Un wine bar este ceva mai diferit față de un bar normal, din motive evidente. Trebuie să luați în seamă mai mulți pași importanți pentru a înțelege cât mai bine magia acestei băuturi. 

" "
  • Când alegeți un wine bar este important ca acesta să aibă o selecție de vinuri cît mai mare.
  • Căutați un wine bar care să aibă paharele adecvate pentru o experiență corectă. 
  • Un astfel de bar trebuie să ofere și mâncare. Vinul este vedeta serii, așa că mâncarea joacă un rol secundar, dar important.
  • Atfmosfera este și ea un factor decisiv în succesul unui winer bar. Muzica adecvată, la un volum scăzut, dar și aspectul interior sunt printre elementele care asigură perfecțiunea.

Wine Bar-uri în Brașov

Ma Cocotte Gastro Wine Bar

Where to Brașov | Wine Bar

Amplasat într-un loc deosebit de liniștit, acest concept de wine bar aduce laolaltă o sortimentație diversificata de vinuri în asociere cu partea gastronomică internațională.

Where to Brașov | Wine Bar

În fiecare week-end aici se desfășoară evenimente dedicate degustării de vinuri. Se află pe strada Nicopole 34A, lângă clubul sportiv Dinamo.

Degusteria Trattorian

Where to Brașov | Wine Bar

Din 2019 există în Brașov acest local cu specific italian. O combinație perfectă de wine bar și bistro, cu o selecție impresionantă de vinuri italienești și o gamă variată de mâncăruri speciale specifice țării lui Pavarotti. Se perfecționează mereu participând la stadii de pregătire cu mari bucătari cu stele Michelin de pe scena gastronimică internațională.

Terroirs Boutique du Vin

Where to Brașov | Wine Bar

Terroirs este un concept în care se reunesc arta, vinul, cultura și arta culinară sub îndrumarea unor oameni pasionați și profesioniști. Aici puteți să degustați și să cumpărați peste 500 de sortimente de vinuri, într-o atmosferă confortabilă, alături de un meniu asortat de gustări și împreună cu oameni care au ceva de spus în comunitate.

Where to Brașov | Wine Bar

Este locul ideal pentru conferințe, vernisaje, lansări, work-shop-uri, întâlniri de socializare și probabil cel mai plăcut spațiu de co-working din Romania.

Vino e Sapori

Where to Brașov | Wine Bar

Restaurant/wine bar cu specific italian  mediteranean situat în centrul orașului Brașov la doi pași de Biserica Neagra. Rețete tradiționale italiene făcute cu produse originale pe care le puteți degusta langa vinuri italienești sau romanești atent selectionate. Atmosfera autentic italiana ajutată de prospețimea produselor și calitatea vinurilor aduse direct de din Italia.

Where to Brașov | Wine Bar

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută