Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/12/2021
Eat & Drink Lifestyle / Destinații turistice

Where to Brașov | Cină

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Where to Brașov | Cină Share Where to Brașov | Cină


Cină

Cina era singura masă pe care o mâncau romanii, chiar dacă era nu avea în fiecare zi aceeași oră. În Marea Britanie, perioada de glorie a cinei a fost în Evul Mediu. Era cunoscut sub numele de „cena”, latină pentru cină. Aristocrația mâncat dineuri formale, scandalos de fastuoase, dar în mijlocul zilei. În ciuda reputației lor de adunări indisciplinate, ei erau de fapt foarte sofisticați, cu maniere stricte la masă. Pe măsură ce iluminarea artificială s-a răspândit, cina a început să fie mâncată din ce în ce mai târziu în cursul zilei. Tiparele de alimentație ale claselor mijlocii și inferioare au fost, de asemenea, definite de programul de lucru. Până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, majoritatea oamenilor mâncau trei mese pe zi în orașe, spre deosebire de aristrocrați care preferau una, maximum două. Sfânta cină de familie cu care suntem atât de familiarizați a devenit accesibilă tuturor în glorioasa cheltuială a consumatorului din anii 1950. Importul în Europa a unor produse americane a răspândit și diversificat cina în statele dezvoltate. Se spune că spiritul cinei în familie a cunoscut o decădere dramatică odată cu apariția cuptoarelor cu microunde.

Cina în Brașov

Un alt act social important este și cina, bineînțeles, deși de multe ori, oamenii aleg să neglijeze acest ultim fel de mâncare al zilei, axându-se mai mult pe băuturi. Mulți nutriționiști recomandă preparate ușoare pentru a nu cauza probleme de digestie peste noapte. Totuși, pastele, rețetele care conțin carne de pui, legume sau chiar burgeri sunt printre favorite.

Dei Frati

Gatim și servim în familie, mănânci, bei și te simți ca acasă! Cu asta își atrag clienții pe social-media cei doi frați care dețin acest local, unul dintre cele mai vizitate din Brașov.

O multitudine de preparate italienești, în principal un univers al pastelor, Dei Frati a deschis de curând un nou spațiu în centrul comercial Magnolia. Și pentru că vorbim de preparate italienești aflați că și vinurile sunt dintre cele mai alese în acest loc.

Addiction-The Ranch

Aproape de centrul orașului, pe strada Lungă 66, Addiction The Ranch se autocaracterizează ca fiind un local modern cu specific european. Meniul include și aici paste și preparate din carne ușoară, numai bune pentru o seară minunată alături de cei dragi.

Ideea celor de aici este să creeze dependență clienților săi prin felurile rafinate de mâncare, ambianța perfectă și serviciul ireproșabil.

Poarta Schei 4

Singurul local devenit personaj de carte scrisă de Dan Mircea Cipariu, „Poarta Schei 4” este un mic restaurant perfect pentru întâlnirile intime, la ceas de seară și nu numai. Vinurile special alese vă vor face poftă de mâncare, asta dacă nu, deja, mâncarea excelentă de aici v-a făcut poftă de vin.

“100 de clipe petrecute pe strada Poarta Schei înseamnă mai mult de 100 de clipe în propria-ți viață!” Dan Mircea Cipariu, Poarta Schei nr. 4.

Glod

Piața Brassai a devenit aproape peste noapte dintr-o parcare aglomerată într-un loc perfect pentru adunări culturale. Aici, în gangul dinspre Piața Sfatului, se află Glod. Puteți opta pentru o cină în care să aduceți prietenii și familia.

În principal, găsiți produse italienești, preparate chiar de către patronul localului. De îndată ce veți gusta veți deprinde semnul cu mâinile specific italienilor. ???? ????

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.