Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/12/2021
Muzică

Corul Madrigal, premieră online în Ajun – „Pe drumul Crăciunului”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Corul Madrigal, premieră online în Ajun – „Pe drumul Crăciunului” Share Corul Madrigal, premieră online în Ajun – „Pe drumul Crăciunului”


Spectacolul de Crăciun al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, desfășurat cu casa închisă pe 16 și 17 decembrie 2021, la Opera Națională, va fi disponibil din 24 decembrie, pe platforma streamerse.net. „Pe drumul Crăciunului” îi are ca invitați pe actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu și este un eveniment care a emoționat publicul bucureștean, primind cronici și comentarii elogioase.

Corul Madrigal, premieră online în Ajun – „Pe drumul Crăciunului”

 „Am fost la multe dintre concertele voastre și-mi sunteți tare dragi. Aseară a fost singurul concert la care n-am aplaudat. Ceea ce ați reușit a fost ceva incredibil pentru mine: combinația de muzică, versete și versuri a creat un mic spațiu sacru, care m-a făcut să mă apropii de Dumnezeu, iar aplauzele mi s-au părut a împieta atmosfera creată. Am plâns în timpul programului. Vă mulțumesc din inimă!”, este doar unul dintre zecile de mesaje primite după concertele din 16 și 17 decembrie, de la Opera Națională.

Ne-au emoționat și onorat reacțiile publicului. Cu această speranță am și construit acest spectacol, nu doar de a găsi drumul către Crăciun, dar mai ales către inimile spectatorilor, iar aceste mesaje ne arată că am reușit. Emulația artistică dintre Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu și cei doi fabuloși actori invitați: Ofelia Popii și Marius Turdeanu, alături de efectele decorurilor și luminii, au creat o intensitate maximă a mesajului artistic. De aceea ne bucurăm să putem oferi acum publicului din toată țara acest spectacol, prin intermediul platformei streamerse.net, în condiții tehnice excepționale” – Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal  – Marin Constantin”, regizor și scenarist al spectacolului.

Corul Madrigal, premieră online în Ajun – „Pe drumul Crăciunului”

Spectacolul de Crăciun al Corului Madrigal din acest an a fost construit în jurul unei metafore emblematice, prezentă în mentalul colectiv de peste 2000 de ani – Crăciunul ca miracol al unui nou început, al speranței și credinței redescoperite, al încrederii în viitor. Intitulat „Pe drumul Crăciunului” , proiectul este o parabolă a rezilienței umane în fața încercărilor destinului, în care Madrigalul și actorii invitați poartă publicul către simbolurile profunde ale Crăciunului, prin muzică, poezie, literatură, scenografie, mișcare scenică și light-design.

Corul Madrigal, premieră online în Ajun – „Pe drumul Crăciunului”

De peste jumătate de secol sunetul sărbătorii Nașterii Domnului este similar pentru români cu cel al Madrigalului, iar concertele sale de Crăciun reprezintă una dintre cele mai longevive și consecvente tradiții culturale din România. Celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, vă oferă acum acest spectacol fără precedent, care aduce laolaltă sonoritatea unică a Corului Madrigal, arta teatrală, o scenografie impresionantă și o îmbinare excepțională a vocilor madrigalești cu cele ale celor peste 100 de copii din Programul Național Cantus Mundi. Iar actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu vin să întregească acest proiect, cu elemente literare care să amplifice firul emoțional al spectacolului.

Spectacolul va fi disponibil pe platforma streamerse.net din 24 decembrie, iar costul unui bilet de acces pentru dvs. și familia dvs. este de 50 de lei, pentru 10 zile.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută