Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2021
Lifestyle

Sindromul creativității multiple – ADA GALEȘ – transformarea

Antoneta Gales De Antoneta Gales
Comentarii Sindromul creativității multiple – ADA GALEȘ – transformarea Share Sindromul creativității multiple – ADA GALEȘ – transformarea


Schimbarea este o constantă, poate singura din viața noastră

La o privire superficială, varianta online a We Are Phoenix pare un magazin în care se vând lumânări și diverse alte produse de corp, toate menite pentru relaxare, grijă și răsfăț.  Eu fac expedițiile. Sunt extrem de pragmatică și am comentat de mai multe ori că „magazinul” online este puțin prea complicat. Doar că în momentul în care citești descrierile de produse, vezi și mesajul. Și acesta este esențial pentru a înțelege mai bine intenția pe care am avut-o.

Ada Gales

În urmă cu ceva mai bine de un an, Ada Galeș, actriță a teatrului din Brașov și a celui național de la București – am preferat ordinea aceasta pentru că Brașovul a fost primul loc în care a obținut un loc în teatru în urma unui concurs – s-a apucat de produs… lumânări.

„M-am apucat de lumânări din dorința de a oferi celor din jur o posibilitate de a se răsfăța, dar și de a asista la propria transformare. Mi-am dorit mult să spunem și o poveste despre multiplele posibilități pe care le avem de a evolua.”

" "

Sindromul creativității multiple - ADA GALEȘ - transformarea

Phoenix  este o pasăre legendară care se spune că ar renaște din propria cenușă, mai mult decât atât, ea se retrage și arde singură când simte că e momentul să o ia de la capăt.

„Întreg procesul de design a fost foarte important. Fiecare produs are o poveste, numele este asociat cu o aromă, iar elementele din care provine esența respectivă sunt cele care îi susțin proprietățile.”

 Sindromul creativității multiple - ADA GALEȘ - transformarea

„Uneori când folosesc un produs care se cheamă Love (Iubire) sau Freedom (Libertate) odată cu mirosul care mi se imprimă în minte, îmi dau seama și că toate atributele pe care le caut în exterior sunt deja în mine și că e nevoie doar să îmi aduc aminte să le las să se manifeste.”

Drumul a început împreună cu Aureliana Popa, ea se ocupă de administrare, și cu Alexandra Tampa, ea este cea care creează produsele de corp: săpun, sare și bombe de baie, scrub și unt de corp, o mulțime de delicii parfumate, toate naturale, vegane, fără chimicale. 

We Are Phoenix a fost menit să devină o comunitate, să ofere mult mai mult decât produsele respective, să fie și un spațiu, virtual deocamdată, unde să existe susținere. În viitor sperăm să avem și un magazin.

Sindromul creativității multiple - ADA GALEȘ - transformarea

Creativitate multiplă

Ada a știut de foarte devreme că vrea să devină actriță. Era în trupa de teatru a liceului, participa la festivaluri de teatru pentru adolescenți și visul de a juca era cel mai important.

„Cred că pandemia mi-a oferit un spațiu în care să pot vedea că mă mai interesează și alte lucruri și mi-a dat și timp să le pun în aplicare. Am făcut mai multe cursuri, am început businessul, am pictat și m-am putut ocupa de niște inițiative de susținere a femeilor. Una este I Admire Women, o comunitate pe Instagram, care a pornit din cauza unor atacuri la o colegă de breaslă, și alta este tot ceea ce fac pentru normalizarea discursului despre corpul femeii și despre presiunea pe care o simțim.”

Sindromul creativității multiple - ADA GALEȘ - transformarea

Provocări și realizări

Cea mai mare parte din materia primă era importată din Marea Britanie. Acolo există o tradiție de mai mulți ani în manufacturarea lumânărilor din ceară bio de soia, iar calitatea era extraordinară. La desprinderea din Uniunea Europeană s-au sistat și exporturile. Până la momentul la care am putut cumpăra din nou de la ei, am făcut o mulțime de teste, nimic nu era într-atât de spectaculos, noroc că importasem cantități uriașe la sfârșitul anului trecut.

„Credeam că provocările țin mai mult de partea de vânzare, nu de aprovizionare. Am încercat o mulțime de variante, parfumuri din Franța, ceară din Spania, ca să nu mai spun de toate testele pe ingrediente din Polonia, Germania, Italia. E complicat, importăm cam tot ce ține de produs, inclusiv recipientele. Ne-am fi dorit să lucrăm cu producători de la noi, dar nici măcar sticle sau borcane de calitate nu am găsit. Dacă vrea cineva o idee de afacere, ar putea să-și deschidă o fabrică de recipiente din sticlă, e mare nevoie pe piață.”

„Sunt multe alte greutăți pe care le avem, dar ne place să credem că ne întăresc și că ne învață. Investiția promisă de la Imperiul Leilor nu s-a întâmplat, din păcate. Asta ne-a bulversat puțin, dar am înțeles că cel mai important e să nu punem presiune pe noi și pe business, să nu îl omorâm din fașă, să nu scădem sub nicio formă calitatea. E foarte important pentru noi să ne bucurăm, să fim mândre de ceea ce facem și să ne facă plăcere.”

Sindromul creativității multiple - ADA GALEȘ - transformarea

MAGIE de Crăciun

În perioada de sărbători toată lumea face cadouri. Din păcate, cu toții ne lăsăm pe ultima sută de metri și ajungem să cumpărăm la întâmplare. De data aceasta am reușit să urcăm produsele pe site din timp și procesăm comenzile pe măsură ce apar. Toată casa miroase deja a turtă dulce, dar nu e pentru că ne-am fi apucat deja de prăjituri, sunt lumânările pe care le facem. „M-am ambiționat și mai tare să facem cozonaci să vedem dacă miros mai bine decât produsele noastre”.

„Trăim vremuri complicate, iar asta pe noi ne responsabilizează să oferim produse pe care merită să dai banii. Crăciunul, pentru mine, este despre familie (o familie extinsă, așa cum arată ea la fiecare) și despre Magie. Etichetele pe care le au lumânările sunt ilustrate de o artistă româncă, Anca Prisăcariu și se pot folosi ulterior ca semne de carte.”

Sindromul creativității multiple - ADA GALEȘ - transformarea

Teatru, film, antreprenoriat?

După ce a bucurat spectatorii în toamna asta în filmul „Complet necunoscuți” , în decembrie o vom vedea pe Ada din nou pe marele ecran, filmul „O dată pentru totdeauna” va avea premiera. Aici joacă alături de Andrei Tiberiu Maria- Smiley , o comedie neagră despre un un regizor care trece împreună cu familia lui printr-un episod depresiv. Cred că e foarte important să se vorbească cu speranță despre subiectul ăsta.

„Mie greu să aleg odată ce am descoperit – sau am avut curajul, mai bine zis – de a mă manifesta creativ în mai multe arii de activitate. Și cred cu tărie că expunerea la artă te deschide și te face din ce în ce mai creativ, pentru că actul creativ este și o formă de colaborare, inspirația vine cu cât ești mai dornic să vezi ce au făcut alții și să te exprimi. Iubesc teatrul și voi juca mereu. Îmi place să fac filme și voi face asta oricând. Businessul mă lasă să-mi manifest creativitatea.”

Eu cred că Ada le poate face pe toate, desigur, pe rând și cu toată atenția și dedicarea care o  caracterizează. Până una alta, sezonul de iarnă este unul foarte aglomerat la We Are Phoenix.

Pe Ada o puteți vedea pe scena teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov în spectacolele „Ea și numai ea” și „Iluzii”. La București, la teatrul național „Ion Luca Caragiale” joacă în multe spectacole și pregătește multe altele.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută