Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/12/2021
Artă & Cultură / Teatru

PREMIERĂ: Dușmănie v.2.0 @ Teatrelli

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii PREMIERĂ: Dușmănie v.2.0 @ Teatrelli Share PREMIERĂ: Dușmănie v.2.0 @ Teatrelli


Pe 13 și 14 decembrie sunt programate la Teatrelli avanpremiera, respectiv premiera spectacolului scris și regizat de Gabriel Sandu – „Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, într-o nouă versiune, dintr-o perspectivă artistică diferită și cu o nouă distribuție: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu și Alex Mirea.

Dramaturgul și regizorul Gabriel Sandu despre spectacol

„Pandemia a schimbat dinamica vieților noastre, a modului în care lucrăm în teatru și a formulei în care ne vedem în sala de spectacol, atunci când e posibil să o facem. Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor a fost un spectacol gândit în prima parte a pandemiei, cu o viață întreruptă de multele lockdown-uri/izolări pe care le-am suferit cu toții. Acum, într-un alt moment al pandemiei, vă invităm la Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor, un show gândit într-o versiune nouă, dintr-o altă perspectivă artistică, pentru că teatrul este un mecanism viu care se schimbă odată cu felul în care ne schimbăm și noi, oamenii. 

Dușmănie v.2.0 este o show dinamic despre cine deține controlul asupra propriilor narațiuni, despre nevoia de a aparține și de a povesti celorlalți. Dușmănie v.2.0 este și o poveste despre retalieri emoționale și diferențele de clasă, de acum și dintotdeauna.”, explică dramaturgul și regizorul Gabriel Sandu.

" "

PREMIERĂ: Dușmănie v.2.0 @ Teatrelli

Spectacolul aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana (Mihaela Teleoacă), membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina (Oana Pușcatu). Între cele două se află Andrei (Alex Mirea), nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizibilității și atenției pe care evenimentul o generează, viața celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă. 

Spectacol interdisciplinar, cu o puternică componentă video

Spectacol interdisciplinar, cu o puternică componentă video„Dușmănie v.2.0” chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.

Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor

PREMIERĂ: Dușmănie v.2.0 @ Teatrelli

Text și regie: Gabriel Sandu. Cu: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu, Alex Mirea. Video: Ana Cârlan. Scenografie: Raluca Alexandrescu. Muzică: Xenti Runceanu. Lumini: Ștefan Vasilescu 

  • Recomandare de Ioan Big.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută