Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2021
Muzică

ALEGERILE CLAUDIEI | Wallows: I Don’t Want To Talk

Claudia Aldea De Claudia Aldea
Comentarii ALEGERILE CLAUDIEI | Wallows: I Don’t Want To Talk Share ALEGERILE CLAUDIEI | Wallows: I Don’t Want To Talk


Inspirați de trupe și artiști precum The Beatles, Led Zeppelin, Florida Georgia Line, Arcade Fire, Jimi Hendrix, Scott Walker și Frank Ocean, Dylan Minnette, Braeden Lemasters și Cole Preston au format trupa alt-rock Wallows în luna aprilie a anului 2017, când prima piesă din istoria formației, „Pleaser”, a fost lansată pe Spotify, unde a devenit virală.

ALEGERILE CLAUDIEI | Wallows: I Don't Want To Talk

Foto: Anthony Pham

Cu un nume inspirat dintr-un nivel al jocului „Tony Hawk’s Underground”, care a întrecut primele două denumiri la care s-au gândit artiștii (Hidden Couch și The Visors), Wallows (care este și numele unui skatepark din Hawaii) reprezintă proiectul final al celor trei, început încă din anul 2011, când erau studenții Centrului Muzical Keyboard Galleria din California.

După succesul primului single, trupa a continuat cu o serie de melodii făcute în estetica DIY și inspirate de muzica grunge și alt-rock, anume „Sun Tan”, „Uncomfortable” („The pieces fit, perspective hits/ You realize everything is the same/ You say the same lines, all done on my time/ As it goes on, I will be gone”) și „Pulling Leaves Off Trees” („Trying to belittle my political views/ I hate depression so I don’t watch the news/ The more aware that I am/ The more I won’t wanna say”).

ALEGERILE CLAUDIEI | Wallows: I Don't Want To Talk

Primul EP al trupei, „Spring”, a fost lansat în luna aprilie a anului 2018, după semnarea unui contract cu Atlantic Records, iar melodia „Pictures Of Girls” („You and I, we grew up in the suburbs/ Now you’re gone, the city’s down a number/ It is not the same without you around”) a intrat pe lista „Critical Cut” a stației de radio SiriusXM. Comparativ cu piesele de început, în EP trupa a abordat un sunet mult mai apropiat de artiștii cu care cei trei cântăreți au crescut (influențele principale fiind The Beatles și The Fray), care se descrie cel mai bine printr-un teen angst nostalgic. Proiectul conține 8 piese, printre care „1980s Horror Film“, „These Days” („Your way/ I’m trying to understand/ These days”), „Let The Sun In” („Just let the sun in/ It’s love”), „It’s Only Right” și „Ground” („Losing the feeling now/ Laugh when I hit the ground”), toate având în centrul lor o relație aflată la început, la sfârșit sau una care nu poate începe niciodată.

ALEGERILE CLAUDIEI | Wallows: I Don't Want To Talk

Albumul de debut, „Nothing Happens”, a fost lansat în luna martie a anului 2019, fiind anunțat prin melodia „Are You Bored Yet?”, făcută în colaborare cu Clairo și devenită virală pe Spotify. Materialul discografic conține 11 melodii produse de John Congleton (care a câștigat un Grammy pentru albumul „St. Vincent”), printre care „Scrawny” („I’ll be one of those people you remember/ They’ll be looking at us when we’re together/ I’ll be a mannequin you can dismember”), „Only Friend” („You’re signing off again/ But you’re my only friend”) și „Remember When” („I can still see you at the place out there when I close my eyes/ Do you remember when we felt like the only two alive?”), fiind un proiect în care se continuă tema iubirii din primul EP (păstrându-se nostalgia caracteristică celor trei) și în care se vorbește, conform trupei, despre „experiența maturizării, despre pierderea inocenței și despre temerile care vin odată cu sfârșitul copilăriei și începutul vieții de adult”. După succesul LP-ului de debut, formația a fost invitată să cânte la Coachella, în faimoasa zonă KROQ House, iar anul 2019 s-a terminat cu lansarea a încă două piese de tip duo, „Trust Fall” și „Just Like A Movie”.

ALEGERILE CLAUDIEI | Wallows: I Don't Want To Talk

Foto: Anthony Pham

Pe perioada lockdown-ului, Wallows au început să lucreze la următorul EP, „Remote”, care a fost lansat în luna octombrie a anului 2020, fiind făcut în totalitate din izolare și înregistrat cu ajutorul unui iPhone. Deși păstrează elementele specifice trupei, cele 6 melodii regăsite în proiect abordează un sunet mult mai experimental și pop, inspirat, așa cum se vede și în videoclipul piesei „Nobody Gets Me (Like You)”, de perioada anilor ’90, îndepărtându-se de sunetul indie/alt-rock cu care și-au obișnuit fanii.

Cea mai recentă piesă, „I Don’t Want To Talk”, la care formația a lucrat timp de un an, a apărut, alături de un videoclip, la sfârșitul lunii septembrie 2021, fiind descrisă de Dylan Minnette ca „un cântec despre sentimentul de neîncredere…și nu doar în tine, ci într-o întreagă relație”, unde se vorbește despre frica de a pierde persoana iubită și despre imposibilitatea de a-i spune asta („I’m not alright/ But I don’t need comfort/ I don’t want to talk/ So could you tell me that it’s over”).

Pe lângă activitatea muzicală, pe care o descrie ca fiind adevărata sa pasiune, Dylan Minnette a jucat într-o serie de producții cinematografice, cea mai cunoscută apariție a sa fiind cea din serialul „13 Reasons Why”, unde l-a jucat pe Clay Jensen. De asemenea, și pe Braeden Lemasters îl putem vedea în „Easy A”, „Doctor House” sau „A Christmas Story 2”. Mai departe, alături de pregătirea unui nou proiect muzical, trupa va porni în turneul „Tell Me That’s Over” pe 1 aprilie 2022.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută