Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/11/2021
Artă & Cultură

Stagiunea de marți seara. Laureați ai Concursului Internațional Remember Enescu 2021, editia a XX-a

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Stagiunea de marți seara. Laureați ai Concursului Internațional Remember Enescu 2021, editia a XX-a Share Stagiunea de marți seara. Laureați ai Concursului Internațional Remember Enescu 2021, editia a XX-a


Deseori, Stagiunea de marți seara își alege invitații din rândul laureaților unor concursuri naționale și internaționale. Gestul de dorește, în egală măsură, o recompensă, o dovadă de încredere și o încurajare pentru viitor. Marți, 16 noiembrie, ora 19, în Sala mică a Ateneului Român vor putea fi ascultate violonistele Lois Muntean și Sofia Smărăndescu și mezzo-soprana Adelina-Maria Cociobanu , toate laureate a celei de a XXea ediții a Concursului International Remember Enescu, competiție de tradiție încheiată cu doar câteva zile în urmă.

Stagiunea de marţi (Sala mică)
Marți 16 noiembrie, ora 19 Laureaţi ai Concursului Internaţional Remember Enescu 2021, editia a XX-a

LOIS MUNTEAN – vioară
La pian VICTOR ANDREI PÂRÂU
George Enescu – Balada
Camille Saint-Saëns – Introducere şi Rondo capriccioso
Felix Mendelssohn – Concertul în mi minor, op. 64, p. I

ADELINA COCIOBANU – mezzosoprană La pian IOANA COJUHAROV
Camille Saint-Saëns – Aria “Amour viens aider ma faiblesse” din opera Samson și Dalila Giovanni
Battista Pergolesi – Fac ut portem din Stabat Mater
George Enescu – Le désert

SOFIA SMĂRĂNDESCU – vioară
La pian CĂTĂLIN RĂDUCANU
Rodion Şcedrin – In the Style of Albeniz
Piotr Ilici Ceaikovski – Concertul în re major, p. I

Lois Muntean este elevă în clasa a VII-a la Liceul de Artă “Ion Vidu” din Timișoara. Este deținătoarea unui palmares impresionant de premii și apariții scenice, atât în țară cât și în străinătate, dintre care amintim Premiul I la Concursul Muse Online din Grecia 2021.

Mezzo-soprana Adelina-Maria Cociobanu este studentă la Universitatea Națională de Muzică București, în anul 4-licență, la clasa de canto a conf. univ. dr. Iulia Isaev, solistă a Operei Naționale București. O recomandă activitatea diversă, numeroasele burse de studii obținute și acum, acest premiu care îi oferă un nou sprijin concret pentru lansarea unei frumoase cariere.

Sofia Smărăndescu s-a născut în orașul Nara, Japonia, a început studiul viorii la vârsta de patru ani cu mama ei, Masami Smărăndescu și l-a continuat cu prof. Olivia Papa la Colegiul Național de Muzică „George Enescu“. În prezent, este elevă în clasa a XI –a la clasa prof. Magdalena Ursu, de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti“ din București. Violonista a fost desemnată concertmaistru al Orchestrei Junior, stagiunea 2020 si 2021. A sustinut recitaluri atât in România, cât și în străinătate.

Biletele se pot procura: – De la Casa de Bilete a Ateneului Român Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75 – Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută