Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/11/2021
TV

SERIAL | “Secretul celor cinci”, un pasionant mystery-thriller marca Harlan Coben

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii SERIAL | “Secretul celor cinci”, un pasionant mystery-thriller marca Harlan Coben Share SERIAL | “Secretul celor cinci”, un pasionant mystery-thriller marca Harlan Coben


SERIAL | “Secretul celor cinci”, un pasionant mystery-thriller marca Harlan Coben

Începând din 15 noiembrie, Focus Sat TV va difuza mini-seria Secretul celor cinci (The Five), semnată de Harlan Coben, câte două episoade în premieră, în zilele de luni și joi de la ora 21:30.

Dintre numeroasele motive pentru care această producţie merită urmărită cu interes se detaşează chiar numele creatorului său, unul dintre cei mai cunoscuţi, premiaţi şi traduşi scriitori americani de thrillere pe întreg mapamondul – inclusiv la noi (Pădurea, Şase ani, Dispărut fără urmă) – şi, totodată, scenarist şi producător al unor seriale TV de mare succes, precum The Stranger, Safe sau The Woods. Primul autor care a câştigat toate cele trei premii prestigioase din categoria ‚detective/mystery fiction’, Shamus Award, Edgar Award şi Anthony Award, cu 75 de milioane de volume vândute până la ora actuală, traduse în 45 de limbi, Harlan Coben este şi în acest caz garantul unei poveşti dramatice de mare intensitate şi care ţine cu sufletul la gură spectatorii Secretului celor cinci pe întreaga durată a celor 10 episoade prin surprinzătoare întorsături de situaţie ce nuanţează în permanenţă profilul psihologic al protagoniştilor.

SERIAL | “Secretul celor cinci”, un pasionant mystery-thriller marca Harlan Coben

La 20 de ani de la misterioasa dispariţie în pădure a lui Jesse Wells, băieţel plecat să se joace cu fratele său mai mare, Mark, şi cu încă trei prieteni ai lor, Danny, Slade şi Pru, ADN-ul acestuia apare la locul unei crime oribile şi bulversează viețile familiei și ale cunoscuţilor săi, încă bântuiţi de un mix confuz de sentimente de vinovăţie, incertitudine, speranţă şi resemnare, în pofida faptului că s-au maturizat.Acum îşi au fiecare propriul drum în viaţă – presărat în ce-i priveşte pe unii dintre ei, după cum ni se relevă gradual, cu secrete întunecate. Mai mult, cazul dispariției lui Jesse este de mult clasat fiindcă un presupus ucigaş al acestuia se află deja de ceva vreme în spatele gratiilor. Jesse trăieşte însă cu adevărat? Este el un criminal (în serie)? Sunt unii dintre cei patru prieteni responsabili de tragedia din trecut? Secretul celor cinci te captivează şi nu îţi mai dă drumul până la final. Iar asta e, în primul rând, meritul lui Harlan Coben.

SERIAL | “Secretul celor cinci”, un pasionant mystery-thriller marca Harlan Coben

Dincolo însă de consistenţa intrigilor principale și secundare, trebuie remarcată de asemenea şi calitatea distribuţiei, care face povestea credibilă şi imersivă. Nu avem parte de celebrităţi care să distragă atenţia de la personaj spre actor, ci de interpreți versatili cu o solidă reputaţie profesională, în mare parte deja familiari spectatorilor români, de la Tom Cullen, interpretul lui Mark Wells, fratele lui Jesse, cunoscut îndeobşte datorită rolului din popularul serial Downton Abbey, până la apariţii episodice precum inconfundabilul Rade Serbedzija (Taken, Mission: Impossible 2), ce intră în pielea presupusului asasin al copilului, ori Geraldine James (gazda lui Sherlock Holmes în combo-ul de filme cu Robert Downey Jr.), care o joacă pe mama băieţelului dispărut într-un mod atât de straniu. Puşi în valoare fără ostentaţie de un director de imagine care şi-a pus amprenta pe seriale ca American Gods, Locke & Key sau Lucifer, interpreţii cvartetului Mark-Danny-Pru-Slade conturează în cazul fiecărui protagonist o istorie personală de o egală importanţă pentru privitor cu cea a firului roşu narativ de factură „criminală” şi întrepătrunderea lor pigmentată continuu cu twist-uri, ceea ce fac din Harlan Coben’s The Five un produs de televiziune realmente entertaining

SERIAL | “Secretul celor cinci”, un pasionant mystery-thriller marca Harlan Coben

  • Recomandare de Ioan Big.
  • NOTĂ: Cu premiera Secretului celor cinci, canalul Focus Sat TV  continuă să ofere publicului din România seriale europene de calitate fiind disponibil gratuit pentru toți clienții Focus Sat. Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV. Încearcă aplicația Focus Sat gratuit 7 zile și vezi oricând serialul Secretul celor cinci disponibil în biblioteca VOD, alături de alte producții de succes Canal+, precum Paris Police 1900Baron Noir (3 sezoane)Pedagogul (2 sezoane), ZeroZeroZeroMoscow Noir sau Nox. Luna noiembrie te întâmpină cu o nouă ofertă TV online. La activarea unuia din cele 2 pachete TV online, Play TV sau Play TV Extra, beneficiezi de 30% reducere în prima lună. Convinge-te, testează gratuit aplicația Focus Sat timp de 7 zile.

Trailer

  • credit foto Focus SAT

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută