Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 08/09/2021
Film

„Mia își ratează răzbunarea” în cinematografe

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii „Mia își ratează răzbunarea” în cinematografe Share „Mia își ratează răzbunarea” în cinematografe


După ce a cutreierat prin festivaluri dedicate artei cinematografice, de la cel de la Varșovia, unde a obținut o Mențiune specială a juriului, la Festival Premiers Plans d’Angers 2021 și până la TIFF și Les Films des Cannes a Bucarest, pelicula Mia își ratează răzbunarea poposește din 10 septembrie în cinematografe.

Mia își ratează răzbunarea este al doilea lungmetraj scris şi regizat de Bogdan Theodor Olteanu. Așa cum urmărește și titlul, protagonista Mia, o tânără actriță, își dorește cu îndârjire să se răzbune pe fostul iubit, în urma unei despărțiri violente. Ea găsește alternativa perfectă pentru gelozia lui obsesivă în ideea de a se filma alături de un alt bărbat.

Societatea noastră este extrem de violentă în raport cu femeile. Și nu vorbesc doar de ceea ce se întâmplă la nivelul unui cuplu sau altul. România este absolut primitivă dacă te uiți la felul în care sunt portretizate femeile în cultură sau mass media. Peste această temă s-a suprapus curiozitatea mea în privința procesului prin care idei sau discursuri devin influente. Există mereu o zonă de conflict atunci când încerci să aplici teorie peste realitate – principii imposibil de combătut pe hârtie sunt foarte complicat de pus în practică. Aceasta e o sursă de dramă, dar poate uneori să fie și amuzant. Filmul nu e o comedie relaxată, dar este o comedie” – a declarat Bogdan Theodor Olteanu.

„Mia își ratează răzbunarea” în cinematografe

În rolul principal o regăsim pe Ioana Bugarin. Tânăra actriță și-a asumat rolul propus de regizor și l-a conturat împreună cu acesta cu ajutorul empatiei și al unei disponibilități afective ridicate de care dispune și despre care vorbește și într-un interviu recent. Astfel, fiind foarte aproape de personaj, scenele au la bază multă improvizație. Pentru interpretarea sa atât în rolul Miei, cât și în cel al Laurei pentru filmul Otto Barbarul, Ioana Bugarin a obținut în cadrul TIFF 2021 o Mențiune specială ca tânăr actor care s-a remarcat într-un film lansat în 2020 și 2021. Din distribuție mai fac parte actorii Ioana Bugarin, Maria Popistașu, Ana-Maria Guran, Carol Ionescu, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Mădălina Stoica, Ecaterina Lupu, Ștefania Cîrcu, Silvana Mihai.

„Mia își ratează răzbunarea” în cinematografe

Mia își ratează răzbunarea este despre relații, defectuoase sau în încercare de armonizare. Legătura cu sine este căutată de personajul principal în momentul în care iese din bula unei relații amoroase ce este distrusă de nesiguranță și gelozie. Pe acest drum, se testează și prieteniile și compasiunea feminină, dar și limitele empatiei, până în ce punct cineva poate fi înțeles sincer.

„Mia își ratează răzbunarea” în cinematografe

 Text de ALINA BĂLAN

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută