Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2021
Viața Orașului

CE NE PLACE și CE NU NE PLACE la linia verde

Răzvan Sădean De Răzvan Sădean
Comentarii CE NE PLACE și CE NU NE PLACE la linia verde Share CE NE PLACE și CE NU NE PLACE la linia verde


În luna august, linia verde de transport public din centrul istoric al orașului a devenit funcțională. Călătoriile sunt asigurate cu minibuzuri electrice, iar traseul pornește din fața Gării și traversează zona veche a Sibiului prin puncte cheie, precum Filarmonica, Primărie, Gong sau Podul Minciunilor. Am făcut o tură cu minibuzurile verzi chiar în ziua inaugurării liniei. Iată și primele impresii!

 

CE NE PLACE și CE NU NE PLACE la linia verde

 

Ne place că pe linia 3 au fost introduse doar autobuze electrice de mici dimensiuni, care se pot strecura în siguranță și în liniște pe străzile înguste din zona istorică.

Ne place că există un mijloc de transport public nepoluant prin centrul orașului de care pot beneficia nu doar turiștii, ci și localnicii care tranzitează zona centrală.

Ne place că minibuzurile verzi circulă cu o frecvență de 8-12 minute. O frecvență mai redusă le-ar fi anulat utilitatea, ținând cont de distanțele mici dintre stații.

Ne place că tariful pentru o călătorie e la fel ca pe orice alt traseu din oraș, 2 lei. În toate cele 6 stații nou înființate au fost montate automate de bilete verzi.

 

CE NE PLACE și CE NU NE PLACE la linia verde

 

Nu ne place că în continuare centrul vechi e sufocat de mașini. Introducerea liniei 3 ar putea fi încă un motiv pentru a elimina o bună parte din traficul și locurile de parcare din centru.

Nu ne place că deși linia verde are stații de legătură cu aproape toate liniile din oraș, atunci când schimbi autobuzul trebuie să validezi un alt bilet.

Nu ne place că autobuzele nu au spații dedicate bagajelor, ținând cont că e o rută care are ca punct de plecare și sosire Piața Gării.  

Nu ne place că în primele zile de funcționare abia vedeai câte un om în stațiile nou înființate, iar pe afișaj nu apărea ora la care sosește următorul autobuz, doar frecvența cu care circulă.

 

Autor RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.