Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2021
Eat & Drink / Bere craft Viața Orașului

CLUSA. Cluj-Napoca

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CLUSA. Cluj-Napoca Share CLUSA. Cluj-Napoca


CLUSA. Cluj-Napoca

Berăria Clusa a apărut  în primăvara lui 2020, în Cluj-Napoca, orașul care dă și numele berăriei noastre, dar povestea Clusa începe însă cu mulți ani înainte când doi pasionați de bere bună, Lucian și Ciprian, s-au gândit că berea făcută acasă pentru prieteni, să fie reprodusă la o scară un pic mai mare, dar cu aceeași pasiune și respect pentru bere, așa cum a fost ea odată.

Clusa - Lucian si Ciprian

Lucian și Ciprian

De parcă nu ar fi fost greu oricum începutul, pandemia a întrerupt punerea în funcțiune a berăriei noastre, furnizorii echipamentelor fiind din zona Veneto a Italiei. Deci aveam toate condițiile pentru un “bun început” al “afacerii” cu bere artizanală. “Afacere” cu ghilimele pentru că berea artizanală nu prea are de a face cu o afacere, când începi așa ceva ai doar două direcții de ales.

Una este cea a pasiunii constante pentru bere, în care calculele mărunte de rentabilitate sunt lăsate deoparte și tot ce contează este calitatea ingredientelor utilizate și a procesului de fabricație a berii.

Cea de a doua cale este magia prin care berea e gata în câteva zile, cu adaosuri de enzime și alți compuși chimici, fără hamei sau malț natural. E situația în care deviezi de la principiile tale și mergi pe calea ușoară, industrială, în care banul primează. Nu produsul, respectul pentru meșteșug sau durerile digestive și mahmureala consumatorului.

CLUSA. Cluj-Napoca

Noi am ales-o pe prima, bazându-ne pe principiile care definesc filozofia noastră despre bere și anume că întotdeauna va fi una sănătoasă din ingrediente în starea lor naturală, iar timpii de fermentație și maturare vor fi respectați indiferent de anotimp sau cerere.

Primele noastre 5 beri au fost brasate după lungi discuții, degustări și teste făcute acasă pe o instalație de 20 de litri, iar la începutul acestui an am mai lansat alte patru. Avem 4 beri lager, și 5 ale, asa ca e greu să nu găsiți o bere pe gustul fiecăruia.

Caritatea, o componentă importantă a filozofiei nostre despre viață, este prezentă și în viața Clusa. Astfel că pentru fiecare bere vandută un procent merge în ajutorarea celor în nevoie.

Etichetele berilor noastre prezintă povești care exprimă respectul și admirația pentru locuri, oameni sau evenimente pe care le apreciem în mod deosebit și dorim să le facem cunoscute.

CLUSA. Cluj-Napoca

CLUSA. Cluj-Napoca

CLUSA. Cluj-Napoca

Vă invităm să intrați pe site, să citiți despre stilurile de bere și poveștile din spatele etichetelor și să comandați berile noastre. În acest fel ajutați comunitatea, susțineți un meșteșug făcut corect și vă bucurați de arome și gusturi cum doar o bere adevarată vă poate oferi!

clusa.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută