Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/08/2021
Lifestyle / Hai Hui cu Swit Rocs

HAIHUI cu Swit Rocs – Casa soarelui răsare

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – Casa soarelui răsare Share HAIHUI cu Swit Rocs – Casa soarelui răsare
Bun venit la Casa Soarelui Răsare!


Dragă iubitorule de soare,

Se spune că există două categorii de oameni pe lumea asta – cei care iubesc răsăriturile și cei care iubesc apusurile. Ceilalți sunt probabil cârtițe și nu fac subiectul poveștii noastre de astăzi. Acum nu știu cum se numesc oamenii ăștia ca mine, care adoră diminețile și toată noutatea, perspectivele și prospețimea pe care le aduc ele în noua zi dar care, totuși, sunt iremediabil vrăjiți de apusuri. Diminețile sunt ca niște coli albe, pe care ai timp zeci de ore, mii de minute și și mai multe secunde să scrii povești de suflet, povești care să mai construiască ceva din parcursul pe care ți-l dorești pentru tine și cei dragi. Serile sunt momentele în care te uiți fugar pe coli și, de multe ori, îți dai seama că deși în zori păreai a fi stăpânul poveștii, cumva, în timpul zilei, firul narativ ți-a scăpat prea mult printre degete și ți se pare că ai mai irosit o zi, scriind la o poveste care nu îți este pe plac. Dar apoi, poate ai norocul să vezi apusul, cea mai bună dovadă a faptului că orice zi, fie ea cât de urâtă se poate termina într-un mod incredibil de frumos. Cred că dacă am trăi într-un loc în care am avea ocazia să ne bucurăm mai des de răsărituri și apusuri, am fi mai fericiți iar firul poveștilor ne-ar urma. Pe cuvânt să mă crezi, nu de alta, dar abia ce am revenit dintr-un astfel de loc!

Bun venit la Casa Soarelui Răsare!

Video: Te invit să faci un scurt tur al Casei Soarelui Răsare, alături de mine. Nu uita să pornești sonorul! 

The House of the Rising Sun este o minunăție de căsuță cochetă, construită pe un ponton, deasupra lacului Cernica de lângă București. Făcusem de ceva timp o rezervare, fascinată de fotografiile cu apusuri incredibil de colorate pe care le văzusem pe internet. Cu o zi înainte, Valentina, gazda, îmi trimite o poză de pe geamul căsuței, în care nici nu se mai vedea apa, atât de mult se apropiase stufărișul de căsuță din cauza ploilor și a vântului. Din păcate, de câteva zile malul a ajuns până la casă, mi-e teamă ca va trebui să replanificați vizita. Îmi era o ciudă fantastică, de abia așteptam să plec. Ei lasă, am făcut rezervare, aia e, venim așa. Ea nu ceda. Cum să veniți așa? Nu veți vedea niciun apus și niciun răsărit, veți pierde întreaga experiență. Nici eu nu cedam. Ei, asta-i, am mai văzut apusuri, e în regulă, putem sări peste. Nu eram foarte convinsă de asta, dar eram foarte convinsă că nu vreau să amân. Sigur că ați mai văzut apusuri, dar ca cele de aici, chiar nu cred! A fost argumentul decisiv. Am replanificat vizita peste o lună. Da, am mai văzut apusuri, dar apusuri ca acolo, într-adevăr, niciodată!

Nu poți spune că ai văzut cu adevărat apusuri până nu le-ai văzut pe cele de la House of the Rising Sun!

Încă un apus la pahar, vă rog!

În orice unghi al casei te muți, ai parte de un alt apus

În fiecare seara Joy, cățelușa mea, privea răbdătoare întreg parcursul soarelui

Am petrecut 3 seri la căsuța de pe lac, iar fascinația nu m-a părăsit nicio clipă, în niciun moment al zilei. Din orice unghi al casei priveai și la orice oră din zi, soarele scălda casa într-o lumină ireală, efervescentă. Căsuța este construită pe 2 niveluri, la parter un living cu o mică bucătărie și baie, iar la etaj, un dormitor suspendat. 2 din 4 pereți sunt de sticlă, unul dând spre lac, celălalt spre pontonul de pe lac. Deși se numește Casa soarelui răsare, momentul cel mai impresionant al zilei este, fără doar și poate, apusul. Fiecare dintre cele 3 seri a oferit un spectacol deosebit și diferit. Soarele avea forma și culoare celui pe care îl desenam în copilărie, disproporționat de mare față de restul elementelor din desen și insistent de galben. În jurul lui, cerul se colora treptat în nuanțe de roz și albastru, care se intensificau până la electrizare. Nu îmi pot explica cum (și poate nici nu face parte din poveste să găsesc explicațiile) dar tot procesul începea undeva înainte 9 seara și după ora 10 încă priveam fascinați efectele apusului. Stelele și luna străluceau, luminițele de pe ponton se aprindeau, dar apusul încă mai avea ceva din paleta lui cromatică de etalat. Absolut incredibil!

Joy s-a împrietenit foarte rapid cu Bara, unul dintre cățeii gazdelor

În fiecare dintre cele 3 seri petrecute la căsuță, soarele a oferit un altfel de spectacol

Geamurile casei dau jocuri de lumină interesante apusului

Cu siguranță cele mai lungi apusuri pe care le-am văzut vreodată au fost la Casa Soarelui

Joy și Bara nu au pierdut niciun apus împreună

Când alte apusuri mergeau la culcare, apusul de pe lacul Cernica mai avea multe culori de spus

Nu m-am săturat în nicio seară să îl privesc până la final…

Deși pe mine mă lua somnul, și el tot mai povestea…

La un pahar de vin mult după ce apusurile din toată țara și-au încheiat socotelile cu ziua, iar cel de pe lacul Cernica tot nu-și epuizase acuarela, am ascultat-o pe Valentina, gazda căsuței, povestind cu drag despre apariția acestei minuni cu soare în ochi pe pontonul din fața casei lor. Împreună cu iubitul ei și cu animăluțele lor, locuiesc într-o frumoasă casă situată puțin mai sus de lac, într-o grădină verde și deasă, pe care trebuie să o parcurgi ca să ajungi la lac. Pandemia le-a oferit destul de mult timp liber (nedorit) astfel că au decis să construiască pe ponton o căsuță pentru prietenii lor, care adeseori îi vizitau de la București. Mare parte din conceptul și umărul pus la ridicarea ei îi aparține iubitului ei. Și se vede. Pentru că întotdeauna se vede când o casă este ridicată pentru prieteni și familie și când este ridicată pentru străini. Indiferent cât de bine sau de rău îți sună asta. Deși poate acomoda 4 persoane, cred că este mult mai nimerită pentru un cuplu, nu de alta, dar eu una tot fugeam pe scări în sus și în jos, că nu mă puteam hotărî în care dintre camere să dorm și să mă trezesc. Suprafața nu este foarte mare, dar spațiul este foarte eficient utilizat. Livingul este un open space cu bucătăria, cu numeroase spații de depozitare în treptele scării care urcă în dormitor. TV cu abonament la Netflix, șemineu, canapea și jaluzele electrice, aparat de cafea, grătar electric dar și clasic, loc de foc de tabără, ceaun, bucătărie de vară, leagăn și șezlonguri în curte, biciclete, paddle sunt câteva dintre facilitățile care asigură o ședere comodă și relaxantă la Casa Soarelul Răsare.

Potecuța care duce spre casa de pe lac

Și care lasă în urma casa gazdelor

Casa Soarelui răsare este o poveste de familie

Primul tablou pe care l-am văzut când am ajuns la căsuță, în jur de orele 11

Interiorul este cochet și modern și îți dă senzația că ești cazat pe un vapor

Parte din ziua de lucru mi-o petreceam în living, parte pe terasă

Livingul are o fereastră în podea, prin care se vede lacul

Și multe ferestre de jur împrejur

După 4 zile tot nu am reușit să mă decid în care dintre camere e mai grozavă priveliștea…

Dimineața lucram cu Bara și Joy la picioare, seara mă relaxam cu Bara și Joy la picioare ????

Un cadru de care pur și simplu nu te poți sătura, indiferent că îl privești la răsărit…

… ori la apus

Dragă iubitorule de soare,

Indiferent că ești fascinat de răsărituri sau de apusuri, atâta timp cât iubești lumina binefăcătoare a soarelui, vei iubi, cu siguranță, și House of the Rising Sun. Vei iubi trilurile liniștite de pe lac, bătaia lină a vântului care gâdilă plantele din jur, felul în care se izbesc razele de geamurile mari ale casei, clipocitul apei, diminețile leneșe cu priveliști incredibile și serile în care nu-ți vine a merge la somn de teamă că soarele tot nu și-a terminat povestea. Și vei mai iubi faptul că, la fel ca și ție, ziua următoare îi va da ocazia să își scrie din nou povestea, mai bine, mai frumos, mai aproape de sufletul lui. Lucru pe care ți-l doresc și ție, cel puțin la fel de mult pe cât mi-l doresc și mie!

Câștigă un sejur de 2 nopți la House of the Rising Sun și convinge-te singur cât de minunat este!

Intră pe profilul meu de Facebook (click aici) începând cu 5 August, orele 10.00 și vezi cum poți fi tu norocosul câștigător! Concursul se desfășoară în perioada 05.08 – 12.08, orele 10.00. Succes!

Cu drag,

Un iubitor de soare-răsare și soare-apune

Dacă ți-a plăcut de noi, ne poți urmări aici:

UTILE:

  • The House of the Rising Sun se află pe râul Cernica, la 19 km de București și 184 km de Brașov
  • Casa este formată dintr-un living, bucătărie, dormitor și curte și are ieșire direct pe lac
  • Casa se închiriază integral, pentru minim 2 nopți, la prețul de 700 RON/ noapte și poate acomoda maxim 4 persoane
  • Pentru a ajunge la căsuță se trece pe lângă casa gazdelor și se traversează o mică grădină (50 metri)
  • Locația este pet friendly, însă proprietarii au și ei mai mulți câini și pisici, este recomandabilă o discuție preliminară pe această temă cu ei. Cățelușa mea, Joy, s-a înțeles de minune cu cei 2 căței ai gazdelor.
  • Regimul de masă este self-catering, bucătăria este complet utilată și dotată
  • Există multe magazine în zonă, cel mai apropiat fiind la 2 case distanță
  • Apa de la robinet NU este potabilă
  • Se poate face stand-up paddle chiar de pe pontonul din fața casei
  • Gazdele pun la dispoziție 2 biciclete pentru plimbări în zonă

Vă îmbrățișăm cu căldură de la Casa Soarelui Răsare!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.