Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2021
Lifestyle / Fashion

Şapte obiceiuri care te ajută să ai un păr sănătos şi strălucitor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Şapte obiceiuri care te ajută să ai un păr sănătos şi strălucitor Share Şapte obiceiuri care te ajută să ai un păr sănătos şi strălucitor


Un păr frumos a fost întotdeauna simbolul feminităţii şi al seducţiei şi sunt puţine femei care nu iau îngrijirea podoabei lor capilare în serios. De la sume semnificative investite în produse de calitate până la tratamente făcute în casă, doamnele fac tot ce este posibil ca să se bucure de un păr sănătos, cu o culoare vibrantă. Cu toate acestea, ca în majoritatea cazurilor, ca să beneficiezi de un rezultat satisfăcător, rutina şi disciplina contează mai mult decât orice altceva. Iată care sunt cele mai importante şapte obiceiuri care te ajută să ai un păr de care să fii mândră.

Taie vârfurile la intervale regulate

Vârfurile uscate şi degradate dau impresia unui păr neîngrijit, aşa că dacă îţi doreşti un păr frumos, dar şi sănătos, la fiecare trei luni ar trebui să faci o vizită la salon pentru a tăia din vârfurile degradate. Pentru a nu fi nevoită să iei prea mult din lungime, folosește cel puţin o dată pe săptămână o masca hidratanta de par, care ajută la refacerea structurii firului de păr.

Renunţă la uscător şi placă de câte ori poţi

Folosirea frecventă a uscătorului de păr sau a plăcii de îndreptat influenţează foarte mult calitatea firului de păr. După utilizări repetate, părul poate deveni uscat şi fragil, deoarece aceste instrumente favorizează deshidratarea. De câte ori poţi, mai ales pe timpul verii, lasă-l să se usuce natural.

Nu ignora scalpul

Scalpul tău este iritat şi ai deseori mâncărimi? E cazul să mergi la dermatolog. Este posibil ca anumite produse să fie iritante pentru pielea capului tău sau să fi dezvoltat o dermatită. Nu ignora aceste probleme în speranţa că vor trece de la sine. Un păr frumos începe cu un scalp sănătos!

O dietă sănătoasă

Cu siguranţă ai auzit zicala potrivit căreia eşti ceea ce mănânci. Ei bine, este cât se poate de adevărată. Corpul tău foloseşte nutrienţi din alimentaţie pentru a reface celulele din întreg organismul, aşa că este important să ai o alimentaţie echilibrată. Pentru o piele frumoasă şi un păr sănătos, ai grijă să introduci în dieta ta alimente precum peştele oceanic, bogat în acizi Omega 3, migdalele, care conţin vitamina E, dar şi carnea slabă de pui sau curcan, care conţine multe proteine.

Produsele potrivite

Ca să beneficiezi de cea mai bună îngrijire, este esenţial să achiziţionezi produse care sunt potrivite tipului tău de păr. Cele potrivite persoanelor cu părul gras nu sunt destinate şi celor care au, de exemplu, un scalp sensibil. Dacă nu eşti sigură în ce categorie te încadrezi, vorbeşte cu dermatologul şi explică-i care sunt problemele cu care te confrunţi cel mai des.

Poartă pălării

Soarele nu este prietenul pielii tale, dar nici al părului. Atunci când mergi la plajă sau petreci mai mult timp în aer liber, mai ales pe timpul verii, este bine să porţi pălării sau şepci. Pe lângă faptul că îţi vor proteja pielea de efectele nocive ale razelor soarelui, îţi vor proteja şi culoarea. Este cu atât mai important să faci asta dacă ai părul vopsit.

Nu te spăla cu apă fierbinte

Dermatologii şi stiliştii sunt de acord asupra acestei chestiuni. Părul nu trebuie spălat cu apă prea fierbinte. Optim este să te speli pe cap cu apă călduţă şi, la final, dacă rezişti, să îţi treci părul printr-un jet de apă rece. Acest tratament va oferi un plus de strălucire părului tău.  

Că să te bucuri de un păr frumos, care nu are nevoie să fie coafat sau stilizat foarte des, este important să ai o rutină de îngrijire adecvată, dar şi să îţi păstrezi o dietă echilibrată!

Sursă foto: Unsplash.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută