Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/06/2021
Eat & Drink Lifestyle Viața Orașului

Întâlnirile de (după) pandemie…

Gabriel Balanescu De Gabriel Balanescu
Comentarii Întâlnirile de  (după) pandemie… Share Întâlnirile de  (după) pandemie…


– Hai să ne vedem, zise o voce de dincolo de mască.
– Unde?, sosi răspunsul, tot filtrat de mască.
– La o terasă, de mâine suntem liberi.

Cam așa se petreceau lucrurile în stația de autobuz. Dar de mâine, peisajul uman își va schimba configurația căci renunțarea la mască a fost anunțată cu fast de președinte. Te face să te întrebi oleacă, cum de, în doar un an de pandemie, întreaga clasa politică emite opinie medicală, dar mă rog, acela este un cu totul alt subiect.
15 Mai a trecut peste noi, iar dacă acum doi ani, fustele scurte anunțau primăvara bărbaților, acum, întreaga populație citește pe buzele partenerilor de conversație, cuvintele ce abea se nasc. Nu cred ca cineva se mai întreabă de ce. Dar putem tenta un mic răspuns: fără mască. Să rămai mască și alta nu.

Terasele se umplu, la capacitatea prescrisă de restricții, vocile urbane se răsfrâng peste oraș și cu excepția câtorva nori, nimic nu pare să umbrească… socializarea.

Aceasta este luată de valul unei normalități semi-normale și ridicată la rang de libertate. În consecință, acum că restricțiile s-au mai domolit, ne aruncăm ochii prin preajma vieții culturale a orașului și ne pregătim de un răsfăț cultural, pigmentat cu un pronunțat caracter audio-vizual. Evident aplicabil evenimentelor out-door, altfel tot un fel de semi-ceva liber pandemic… nu căutați în dex căci am improvizat.

Evenimente se anunță, la tot pasul, unele le anticipam, altele ne surprind și printre ele, unele au un puternic impact gustativ.

Despre ce vorbesc? Despre Pop Culture și ale sale întâlniri!

Da, este noutatea urbei, vine odată cu vara și ne duce direct în bucătărie. Mă rog, imaginar cel puțin și puternic umectat de “îți lasă gura apă”. Vedeți și voi afișul, va fi un răsfăț demn de bucătăria unui pașă. De la etno-lingvistică veți afla cum
se construiește un meniu, până la fotografia de food e cale lungă, dar de rămâneți alături, online sau offline (asta de mai sunt bilete – www.biletebrasov.ro), sigur vă veți desfăta… până și papilele, nu doar ochii.
Cât despre informațiile transmise, poveștile vor curge șir.
Vara deci se încinge precum o tigaie sfârâindă, foc molcom la început pentru ca mai apoi să ne surprindă. Și dacă tot spunem vara, spunem stagiune, de teatru, de muzică, de concerte în aer liber, proiecții de film și atât de multe altele.
Amural ne colorează orașul, Brașov Jazz & Blues Festival ne încântă urechile, cât despre gură, ea se întâlnește cu urechile căci va fi și Săptămâna Comediei, de astă dată altfel (teatru, muzică, film), căci deh, ne reîntâlnim diferiți.
Revista Zile și Nopți stă cuminte pe noptieră, te așteaptă însă astăzi în Bucătărie căci tonul este diferit în Pop Culture.

intalnirile pop culture

Avem nevoie să ne reîntâlnim?

Ca de aer, din acela liber respirat precum într-un oraș de munte.
Grăbiți-vă să vă reîntâlniți, să vă bucurați de evenimentele verii, căci după atâta vreme va fi coadă la bilete. Socializăm, este natura umană și nu numai, însă dincolo de aceasta avem nevoie să ne deprindem cu obiceiul “face to face”.

Lunile de online ne-au afectat vederea și deprinderile, zoom meting-urile se puteau ține și în pantaloni de pijama, atâta vreme cât cămașa era călcată.

Astăzi eu zic ca este înțelept să ne privim în oglindă înainte de a ieși. Nu pentru fracul de la Operă ci pentru a ne asigura că elementele vestimentare formează întregul obișnuit anterior pandemiei.
Avem nevoie unii de alții, de forfota orașului în care ne pierdem doar pentru a ne regăsi, ca într un joc al imaginarului real. Trăim socializarea de la prima gură de aer, ne pătrunde fiecare pliu al vieții și ne surprinde prin schimbările pe care le produce. Așa că hai să ne vedem, agale sau pripit, este important pentru sănătatea noastră să facem pașii către oameni. În același timp să ne deschidem sufletul, tot către ei. Poate, după atâta izolare, ne trezim mai buni, mai generoși, noi cei de dincolo de ziduri.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută