Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2021
Eat & Drink / Bere craft

Ce este berea craft?

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Ce este berea craft? Share Ce este berea craft?


Ce este berea craft?

Cea mai simplă definiție ar fi că berea craft este cea produsă de micro-berării independente, care nu au producții industriale și care nu fac parte dintr-o companie sau multinațională „mamut”.

De ce ar fi mai bună berea craft care ar respecta această definiție? Pentru că asta ar presupune că, datorită faptului că e o afacere mică, nu se va concentra pe volum, ci pe calitate, pe inovație și experimentare. Berea industrială e prea preocupată să vândă mult și să facă profit, iar din cauza asta nu pune accent neapărat pe calitate, ci pe ingrediente mai ieftine și foarte mult marketing.

Ce este berea craft?

În majoritatea interviurilor pe care le-am făcut cu producători de bere craft din România, ei mi-a spus că totul a început de la faptul că s-au săturat să bea bere românească proastă. Așa că atunci când vine vorba de berea craft autohtonă, ea a apărut din pasiune și din dorința de schimbare – oricine a interacționat cu brandurile de la noi își poate da seama de asta.

Pentru că micro-berăriile de la noi nu se concentrează pe volum, ele ajung să concureze între ele prin experimentări, prin folosirea de ingrediente de calitate și mai deosebite din care rezultă o gamă foarte diversă de sortimente și stiluri de bere craft, pe care nu le vei găsi în veci la brandurile industriale (macro) de pe piață.

Ce este berea craft?

E adevărat că berea industrială a început acum să imite berile craft, iar multe branduri folosesc această denumire în mod cam abuziv, ca să ia ochii clientului. E vorba doar de marketing, iar în sticlă e tot bere produsă în cantități industriale, care pune mai mult accentul pe volum și mai puțin pe calitate. Treaba asta a cam dus termenul de bere craft în derizoriu și a creat niște confuzie în rândurile consumatorilor, din păcate. Însă, ține minte următoarele – printre ingredientele unei beri craft adevărate nu vei găsi niciodată enzime, extract de hamei sau porumb. În schimb, printre ingredientele care definesc berea craft se vor afla întotdeauna independența, curiozitatea, creativitatea și inovarea, pasiunea, calitatea și diversitatea.

Ascultă și Podcastul Totul despre berea craft

Soundcloud / Episodul 1

Soundcloud / Episodul 2

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.