Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/05/2021
Muzică / Muzica nouă

MUZICĂ NOUĂ: Vintage & Modern – Surprizele primăverii

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii MUZICĂ NOUĂ: Vintage & Modern – Surprizele primăverii Share MUZICĂ NOUĂ: Vintage & Modern – Surprizele primăverii


Muzica pop-rock, augmentată de resurgența vinyl-ului și a casetelor audio, revine la origini, iar artiștii îmbrățișează puternic un format pe care mulți l-au crezut dispărut – LP-ul ca și inițiativă artistică primordială. De la acordurile visătoare ale Lanei Del Rey până la umorul subtil al fostului toboșar Beatles, primăvara lui 2021 ne încântă cu lansări ce aduc în prim plan albumul, fie el fizic sau digital. 

 

LANA DEL REY – Chemtrails Over The Country Club

 

Puțini artiști reușesc să îmbrățișeze estetica Americii de mult apuse, dar Lana, cu ale sale influențe retro regăsite atât în vers cât și în muzică, izbăvește în a purta ascultătorul prin peisajele Californiei și ale deșerturilor aride, destăinuindu-se cu o ușurință demnă de invidiat. Muzica noului material discografic, spațioasă, melancolică și îmbrăcată în referințe pop culture, “respiră” autenticitate și se distanțează de mult mai ritmatul album precedent, Norman F**king Rockwell. O veritabilă punte între sonoritățile prezentului și estetica trecutului, Lana oferă o nouă porție de pop visător și de-a dreptul vintage.

 

RINGO STARR – Zoom In

 

Iată că într-un an în care fanii Beatles au comemorat jumătate de secol de la despărțirea trupei, Ringo decide să înregistreze un album ‘’pandemic’’, rezultatul izolării în studioul său din Los Angeles. Mai mult de atât, ascultătorii se vor bucura la auzul refrenului piesei Here’s To The Nights, acesta fiind interpretat alături de fostul coleg de trupă, nimeni altul decât Paul McCartney. Caracterizat prin texte și orchestrații ușor de digerat, Zoom In abundă de voie bună și umor, iar carisma lui Ringo îi salvează momentele mai puțin inspirate. Așadar, nu putem decât să admirăm stamina unui muzician care la cei 80 de ani ai săi, încă se “încăpățânează” să îmbrace planeta în peace & love!

 

KINGS OF LEON – When You See Yourself

 

În timp ce vinyl-ul începe să capete amploare în rândul preferințelor noii generații, When You See Yourself intră în istorie ca fiind primul material discografic lansat în format NFT (non-fungible token), un tip de criptomonedă care conține active unice precum muzică și artă. Impresionant prin performanța tehnologică și însoțit de o producție spațioasă, noul Kings Of Leon nu se remarcă atât de mult prin muzică sau vers, ci prin păstrarea liniei componistice ce caracterizează trupa încă de la debut. Astfel, LP-ul nu iese din zona de confort a ultimelor albume, dar dă totuși ascultătorului șansa de a descoperi una din puținele formații care încă rămân “pe poziții” în arena mainstream-ului muzical.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută