Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2021
Lifestyle / Travel

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGloo

Swit Rocs De Swit Rocs
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGloo Share HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGloo


Dragă optimistule,

Te salut cu drag și bucurie din noul an. 2020-ul care ne-a dat atâta de furcă e deja istorie iar noi, optimiști cum ne știm, privim cu încredere spre poveștile mai noului 2021. Totuși, oricât ne-am fi dorit ca magica oră 12 dintre ani, cu gongurile și artificiile ei (mă rog, cu sforăitul din stânga, respectiv cu pufăielile cățeilor din cealaltă cameră, în cazul meu) să marcheze și încheierea etapei pandemice iar răsăritul să ne prindă dând scroll cu febrilitate printre oferte de zboruri și cazări ca în vremurile bune, ei bine, nu a fost să fie chiar așa și ne-a prins, oarecum, ca pe Cenușăresa. Pe picior greșit, dar totuși cu o urmă de speranță că miracolele există. Îmi doresc, la fel ca și tine, ca anul ce abia a început să fie mai blând, iar lumea să ne primească, din nou, încrezătoare și cu brațele deschise. Până atunci, eu voi continua să îți povestesc, săptămână de săptămână, despre locuri minunate din țara noastră, care să îți aline dorul de departe.

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooLa început de 2021, desculță precum Cenușăreasa și tot așa de optimistă! 🙂

Un astfel de loc recent descoperit și care cred că se potrivește de minune începutului de an și de iarnă este Glamping-ul Wegloo, din Azuga. Dacă mă întrebi pe mine, locul ăsta a fost cel puțin previzionar și s-a adaptat condițiilor actuale chiar înainte ca ele să apară. Dacă după pandemie tot mai multe business-uri au început să se îmbrace în domuri geodezice, pentru a respecta normele în vigoare, dar și pentru a spori confortul clienților, Wegloo purta straiele acestea de ceva vreme, deja. Situat la baza pârtiei Sorica din Azuga, glampingul Wegloo este deosebit nu doar printre cazările de lux, ci și printre glamping-uri. Fațada domului în care se oglindesc Munții Bucegi și brazii lor cei falnici, precum și tavanul tapetat, în nopțile senine, cu milioane de stele, sunt ambele transparente, fapt care îți oferă senzația că dormi sub cerul liber, în pădure, în timp ce, paradoxal, beneficiezi de toate facilitățile unui hotel de 5 stele.

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooWegloo Glamping, o apariție deosebită atât între glamping-uri, cât și între cazările de lux din România

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooStrălucire și liniște în iglu

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooUna dintre fațadele domului, precum și tavanul, sunt transparente

Wegloo este definiția intimității în doi. We in an igloo. Noi doi într-un iglu, și atât. Este un loc romantic, liniștit, departe de zgomotul lumii și aproape de șuierul blând al vântului printre crengile Bucegilor. 3 astfel de iglu-uri există în prezent, al 4-lea (Wegloo Dreamy) fiind în curs de amenajare.

  • Wegloo Cozy este primul dintre ele, proiectul pilot al complexului și cel în care am ales și eu să mă cazez. Este mobilat clasic, cu o tentă rustică dată de prezența lemnului, cu inserții de roșu romantic, ici colo și blănuri pe jos. Pe mine m-a dus cu gândul la Paris.
  • Wegloo Infinity este o idee mai modern și mai luminos, datorită patului uriaș, alb și rotund, situat în mijlocul camerei, conectat la plafonul transparent cu vedere la lună și stele al domului.
  • Wegloo Zen este noul venit al complexului și este caracterizat prin simplitatea și confortul zen specific relaxării și meditației din Bali, cu inserții de lemn și note de verde cald.

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooFiecare wegloo are o terasă-grădină proprie

Wegloo Cozy m-a așteptat cu petale de trandafir pe pat, cu o sticlă de șampanie pe masă și cu zâmbetul Bucegilor la geam. Ce mi-aș fi dorit în plus ar fi fost fie să fie iarnă (cum te cam aștepți să fie la final de decembrie la aproape 1000 m altitudine…), lucru care ar fi sporit farmecul priveliștii, sau măcar să fie vară și să mă pot bucura de terasa-grădină din jurul domului sau de ciubărul gonflabil. Cum cu vremea, muntele și încălzirea globală nu te pui, am lăsat toamna mocirloasă de afară – afară și m-am bucurat de o cină franțuză încropită rapid (ți-am spus că Wegloo Cozy aduce a Franța!), de un pahar (vorba vine…) de vin și de TV-ul cu Netflix din cameră.

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooWegloo Cozy mi-a amintit de Paris

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooMobilierul este simplu, alb sau din lemn

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooSeară franțuzească în atmosferă franțuzească la Wegloo Cozy

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGloo„Un” pahar de vin la ceas de seară, cu priveliștea Bucegilor admirată peste umăr

Dimineața m-a prins cu ochii somnoroși și cu zâmbetul la Bucegii de peste drum, unde, pe așa-zisa pârtie de săniuș niște copilași se străduiau să alunece cu sania pe mocioflâșca maronie de pe jos. Desigur că nu le vedeam chipurile de la distanța aceea, dar îi auzeam chicotind și sunt destul de sigură că pentru ei nu era nicio dramă că sania li se poticnea la fiecare pas printre pietrele de sub mocirla pârtiei, că nu alunecau cum se așteptau, că se rostogoleau, că se murdăreau. Că nu era senin afară. Că omleta de la micul dejun nu fusese rumenită pe placul lor. Că s-au trezit prea devreme. Că purtau aceleași mănuși de acum 3 ani. Că de acolo plecau acasă să faca lecții. Că soarta lumii e incertă. Nu le vedeam chipurile, zic, dar sunt destul de sigură că le-am zărit fericirea de a fi, indiferent de neajunsurile care îi înconjurau. Și ce altceva, oare, ți-aș putea dori mai frumos în noul an?

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooDimineață cu priveliște. La micul dejun, la Bucegi, la fericirea copiilor din mocioflâșcă

Dragă optimistule,

Mi-a spus cineva mai deunăzi să nu mă mai preocup atât pentru noul an, că totul o să fie bine, o să văd eu! Trebuie doar să am încredere și să respir adânc. Hai, respiră adânc, zice, să te văd. Nu așa, măi, ce e aia, respiră, domne, adânc, cum se cade! I-am amintit că am deviație de sept într-un stadiu avansat și că adânc nu pot respira nici dacă sunt relaxată pe o plajă în Bali, cu un cocktail într-o mână și cu câte un furtun cu Bixtonim în fiecare nară. Ah, ok, respiră și tu cum poți, atunci, ce să-ți fac eu… Aia zic. Nimeni nu e responsabuil pentru noi și îți doresc, precum îmi doresc și mie, ca gândul ăsta să îți fie călăuză pentru cât mai multe dintre acțiunile din noul an. Să fim bine!

Cu drag,

Un optimis incurabil!

Wegloo, aici – https://wegloo.ro/ro/acasa/

I glow, aici – www.instagram.com/haihui.cu.swit.rocs/

HAIHUI cu Swit Rocs – WeGlow @WeGlooHai, fii bun, 2021! Iar tu, tu respiră cum și când poți! 😉

Poți citi despre alte cazări deosebite în natură, aici:

!!!  Anul bun se cunoaște după GIVEAWAY, astfel că te invit să intri astăzi, marți, 12.01, după ora 20.00 pe pagina mea de Facebook (click aici) și să participi la concursul pe care ți l-am pregătit, pentru a câștiga o noapte de cazare la Wegloo, Azuga. Perioada concursului: 12.01, ora 20.00 – 20.01, ora 20.00. Postarea va fi publică, o vei putea vedea și dacă nu suntem prieteni. Succes   !!!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.