Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2021
Artă & Cultură / Teatru Muzică

Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie Share Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie


Maternal | Scena Digitală Teatrul Național Radu Stanca

Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie

În această săptămână, pe Scena Digitală Teatrul Național Radu Stanca pune la dispoziția publicului virtual piesa de teatru Maternal, începând cu ora 19:00. Regizorul Radu Stanca consideră „piesa un proiect născut din nevoia de a înțelege și îndrepta o realitate mai mult decât îngrijorătoare din societatea noastră”. Mii de copii devin victime ale nepăsării colective. Vina se aruncă asupra mamelor, care duc o luptă continuă cu un sistem disfuncțional. „După cum o sugerează și titlul, tema maternității individuale versus cea colectivă este dezvoltată într-un dialog viu, nuanțat, textul surprinzând o felie de viață autentică, problematică, dar nu cu totul lipsită de speranță a societății românești actuale.” Text de Alexandra Badea. Distribuția: Raluca Iani, Iustinian Turcu, Ciprian Scurtea, Ali Deac, Iulian Buzuloiu și Andrada Oltean. Bilet: 30 lei (eventbook.ro).

Trei regine, trei destine |  Fundația Calea Victoriei

Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie

Începând de vineri, 15 ianuarie,  Fundația Calea Victoriei ne invită la o lecție de istorie despre trei personalități feminine care au marcat istoria României – Trei regine, trei destine – Elisabeta (Carmen Sylva), Maria (Missy) şi Elena (Sitta). Departe de viața de basm, învățăm adevăratul sens al cuvântului regină: de la copilăria strictă, la alianțele care stăteau în spatele vieții matrimoniale sau la implicarea și influența lor în viața politică și de război. Trei femei remarcabile care au văzut și iubit România, fiecare în fel propriu – Carmen Sylva, un adevărat star în La Belle Epoque, Missy, care călărea ca o amazoană şi fuma și Sitta care îşi conducea singură automobilul şi era o bună dansatoare. Detalii complete despre curs: fundatiacaleavictoriei.ro. Bilet: 240 lei (entertix.ro).

Camera Imposibilă | Vlad Grigorescu Zoom Show

Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie

Sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 21:00 intrăm în Camera Imposibilă alături de Vlad Grigorescu pentru o experiență interactivă online. Totul este live, așa că nu te sfii, deschide camera, pornește microfonul și ia parte la spectacol. Chiar dacă decorul este altul, Vlad Grigorescu ne dovedește și de această dată că maga este reală – ți se vor citi gândurile, ți se vor implanta gânduri în cap fără să-ți dai seama cum și vor fi prezise elemente care încă nu s-au întâmplat. Intrarea în sală începe cu 15 minute înainte de ora programată. Platformă: Zoom. Bilet: 45 lei (iabilet.ro).

Dragoste neregulată | Teatrul Roșu

Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie

Duminică, 17 ianuarie, de la ora 20:00, dezbatem dilema relațiilor moderne în comedia Dragoste neregulată, în regia lui Alin Brancu. I s-a urât cu binele există oare într-o relație? Când partenera e femeia ideală și relația este prea frumoasă și prea lină, iar bunăstarea relației

îți pune bețe în legătura cu cel mai bun și iresponsabil prieten, trebuie să alegi – fiara sau prietenul? E nevoie totuși de un șoc pentru a sparge motononia. Distribuție: Cristina Diaconescu, Livia Taloi, Alin Brancu și Emanuel Bighe.Bilet: 20 lei (iabilet.ro). Grup de transmisiune: AICI.

Loving Vincent | Elvire Chez Vous

Evenimente Online: săptămâna 11-17 ianuarie

Viața unuia dintre cei mai controversați artiști într-un proiect cinematografic care a făcut istorie: Loving Vincent, în regia lui Hugh Welchman și Dorota Kobiela, duminică, 17 ianuarie, de la ora 18:00. Nu mai puțin de 115 pictori au reușit să aducă pe marile ecrane un film compus în întregime din 65.000 de cadre pictate în maniera estetică a lui van Gogh. Filmul reia misterul din jurul morții pictorului și evenimentele care l-au adus pe acel drum. Îl redescoperim pe artist prin scrisorile  trimise către fratele său, Theo, un alt fel de van Gogh, nu doar cel din poveștile despre talent, viziune și depresie. În 2017 filmul câștigă „Premiul Publicului” la Festivalul de film de animație la Annecy. Distribuție:  Saoirse Ronan, Douglas Booth, Jerome Flynn, Helen McCrory și Robert Gulaczyk. Bilet: 15 lei (eventbook.ro).

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.