Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 13/12/2020
Film

Top 10 scene acțiune din seria Bond

George Mihalcea De George Mihalcea
Comentarii Top 10 scene acțiune din seria Bond Share Top 10 scene acțiune din seria Bond


În cele 25 de filme din seria cu James Bond, începând cu Dr. No (1962) și până la No Time to Die (2021), scenele de acțiune au venit mereu cu ceva inovator. Pe apă, pe uscat sau în aer, scenele de acțiune marca Bond au pus la grea încercare echipele de producție. Uite câteva dintre scenele care au făcut din producțiile francizei Bond un reper în materie de cascadorii:

  1. The World Is Not Enough (1999) – scena de urmărire pe schiuri

Filmată în Franța, la Chamonix, scena a necesitat camera speciale anti-îngheț iar filmările au întârziat câteva zile din cauza ninsorilor abundente și a avertizărilor de avalanșă.

  1. On Her Majesty’s Secret Service (1969) – scena de urmărire pe pista de bob

Scena de urmărire de pe pista de bob a fost concepută cu ajutorul campionului Mondial de bob, Franz Kampus. Momentul în care Bond, jucat aici de George Lazenby, cade din sania de bob n-a fost intenționat dar s-a dovedit a fi atât de spectaculoasă încât a fost păstrată.

 

  1. GoldenEye (1995) – scena urmăririi cu tancul pe străzile din St. Petersburg

Tancul societic de 42 de tone a făcut istorie în această scenă în care face ravagii pe străzile din Sankt Petersburg. Tancul a devenit mascota echipei de filmare, fiind alintat Metal Mickey.

 

  1. A View to a Kill (1985) – scena confruntării de pe podul Golden Gate

Una dintre cele mai amețitoare scene de acțiune ale francizei este confruntarea dintre Bond (Roger Moore) și Max Zorin (Christopher Walken) care are loc pe celebrul pod Golden Gate din San Francisco

 

  1. Die Another Day (2002) – scena urmăririi cu hovercraft-uri

Bond (Pierce Brosnan) îl urmărește pe Colonelul Moon (Will Yun Lee) prin ZOna Demilitarizată Nord-coreeană cu un hovercraft (acel vehicul capabil să meargă pe pământ, apă, noroi sau gheață). Pierce Brosnan spunea despre dificultatea de a conduce un astfel de vehicul: E ca și cum ai conduce o bucată de săpun.

 

  1. OCTOPUSSY (1983) – scena luptei din trenul/circ

Bond (Roger Moore) se luptă cu Gobinda (Kabir Bedi) și cu gemenii aruncători de cuțite Grischka (Anthony Meyer) și Mischka (David Meyer) în trenul/circa flat în mișcare.

 

  1. SPECTRE (2015) – Dave Bautista vs Daniel Craig în tren

Hinx (Dave Bautista) și Bond (Daniel Craig) fac praf câteva vagoane de tren într-o luptă corp la corp foarte dură care l-a făcut pe Dave Bautista să le plângă de milă celor din echipa de decoruri:

 

  1. Live and Let Die (1973) – scena urmăririi bărcilor cu motor

Pentru acestă scenă Roger Moore a învățat să conducă modelul de barcă cu motor GT-150, lucru care le-a permis regizorului Guy Hamilton și cameramanului filmului să se întindă în partea din față a bărcii pentru a filma close –upuri.

 

  1. SKYFALL (2012) – scena de pe tren

Bond (Daniel Craig) îl urmărește pe asasinul Patrice (Ola Rapace) pe un tren în mișcare. Daniel Craig a declarat: “Cred că să stau pe acoperișul unui tren de mare viteză și să mă lupt cu Ola Rapace deasupra unei prăpăstii uriașe a fost pentru mine un moment cu totul excepțional.”

 

  1. Casino Royale (2006) – scena de parkour

Bond (Daniel Craig) îl urmărește pe Mollaka (Sébastien Foucan) într-o cursă cu obstacole care mai de care mai periculoase. Sébastien Foucan este unul dintre maeștrii unor discipline precum freerunning sau parkour.

Toate cele 26 de filme din seria James Bond sunt disponibile acum pe platforma HBO GO.

Top 10 scene acțiune din seria Bond

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută