Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/11/2020
Muzică

Noutăți discografice de toamnă

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Noutăți discografice de toamnă Share Noutăți discografice de toamnă


Când vine vorba de muzică, pandemia nu a anulat doar concerte și festivaluri, dar i-a făcut pe mulți artiști să-și amâne lansările albumelor care erau programate pentru acest an. Din această cauză, toamna asta avem mai puține noutăți discografice în comparație cu ce era anul trecut în aceeași perioadă. Totuși, există niște albume spre care merită (cu atât mai mult) să-ți îndrepți interesul și urechile în luna noiembrie. 

 

„Plastic Hearts” – Miley Cyrus (27 noiembrie)

 

Noutăți discografice de toamnă

Ăsta-i un album care s-a lăsat așteptat timp de doi ani, dar nu pandemia i-a pus bețe în roate, ci întâmplările din viața personală a lui Miley Cyrus: divorțul, o serie de relații eșuate, operația la corzile vocale și reinventarea ca artist. „Plastic Hearts” este cel de-al șaptelea album al artistei și cel mai matur de până acum. Am avut ocazia să ascultăm deja super piesa „Midnight Sky”, cu versuri care vorbesc direct despre ea și un sound retro foarte cool, dar și coverurile extraordinare după „Heart of Glass” (Blondie) și „Zombie” (The Cranberries), toate incluse pe Acest LP. Va fi cu siguranță un album puternic și plin de surprize plăcute.

 

 

„Disco” – Kylie Minogue (6 noiembrie) 

 

Kylie Minogue 2019 credit Joseph-Okpako

Kylie Minogue 2019 credit Joseph-Okpako

În 2018, Kylie a lansat un album cu influențe country („Golden”) și cu piese care vorbeau despre viața ei de până la 50 de ani, încărcate de regrete, speranță, de dor și melancolie. Un album okish, dar mai greu de digerat. În 2020, Kylie revine cu ceva fun, dansabil și sexy, cu influențe ale anilor ‘70-’80, așa cum îi spune și titlul: „Disco”. Cele 3 single-uri „Magic”, „Say Something” și „I Love It” îți arată cam ce coloratură va avea acest al 15-lea album, ce merită băgat în playlist-ul pentru orice (road) trip cu good vibes. 

 

„Infinite Things” – Paloma Faith (13 noiembrie)

 

PalomaFaith_GettyImages_nme com

Vocea Palomei Faith este inconfundabilă, iar talentul ei a dat naștere multor piese puternice, cu mesaje emoționante și cu o execuție impecabilă. De exemplu, hit-ul din 2014 „Only Love Can Hurt Like This” încă mai are ecouri și atinge coarde sensibile în majoritatea ascultătorilor. În 2020, la 3 ani distanță de la albumul „The Architect”, Paloma Faith revine cu un nou LP plin de piese în care punctează pe marginea relațiilor, a dragostei, dar și a durerii și a pierderii. Single-ul „Better Than This” se învârte deja în playlisturile multor posturi de radio, iar „Gold” are grijă să-și injecteze ascultătorii cu acea senzație înălțătoare și care sigur va da dependență. În afară de acestea, alte 11 piese noi de la minunata Paloma așteaptă să fie învârtite în căști și difuzoare, începând cu 13 noiembrie.  

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută