Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 01/10/2020
Film Viața Orașului

KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr Share KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr


Un festival mare pentru un public mic:

KINOdiseea își propune ca și pe parcursul lunii octombrie să ne scoată din case, cu mic și cu mare, pentru cel mai îndrăgit festival internațional de film și animație din Europa de Sud-Est.

KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr

Filmele animate au fost mereu bucuria celor mici. Când eram copil și adulții îmi repetau neîncetat că trebuie să mai cresc, că nu am cum să înțeleg, ceea ce nu vedeam prin ochii lor de om matur, vedeam tradus pe limba mea. Că învățăm ce e binele și ce e răul sau că îmi găseam un erou căruia voiam să îi semăn, aveam un univers construit special pentru mine.

Faimoasele studiouri de animație, ca Disney sau Pixar, au convins generații întregi să ocupe scaunele de la cinema sau să se înghesuie în fața televizorului, să râdă și să plângă alături de personajele preferate și să aștepte cu sufletul la gură finalul fericit. Povești nemuritoare, așa cum îmi place să le numesc, puse la dispoziție de KINOdiseea, ne așteaptă la Opera Comică Pentru Copii, în aer liber pe acoperiș, în fiecare final de săptămâna.

Up pune în lumina reflectoarelor un erou deloc obișnuit. Hărțuit de constructori care îi înconjoară casa cu zgârie-nori, bătrânul Carl, leagă baloane de acoperiș și își ia zborul. Destinația? Paradisul pe care l-a promis soției pierdute.

Anastasia – la 10 ani de la detronarea familia Romanov, Împărăteasa Maria Dagmar oferă o recompensă pentru recuperarea nepoatei sale. Mulți impostori se prezintă în față împărătesei, sperând să obțină banii, iar același plan îl au și cei doi escroci, Dimitri și Vlad, mai ales când o întâlnesc, Anya, care seamănă izbitor de mult cu dispăruta Anastasia.

Frumoasa și Bestia nu are nevoie de alte introduceri, doar că este cea mai fermecătoarea adaptare a lui Belle, a căror vise călătoresc departe de orășelul provincial în care locuiește și a Bestiei, prințul transformat într-un animal fioros pentru că nu era capabil să iubească.

Și pentru că nu putem ignora noua generație de filme, în perioada 8 – 11 octombrie are loc a doua parte a Competiției KINOdiseea Junior, care include șapte filme noi, din toată lumea, la Cinema Muzeul Țăranului, în aer liber.

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută