Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2020
Muzică

Se lansează prima platformă de beatbox și looping din Romania / BLIP

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Se lansează prima platformă de beatbox și looping din Romania / BLIP Share Se lansează prima platformă de beatbox și looping din Romania / BLIP


BLIP / Beatbox and Looping International Platform este prima platformă din România dedicată artiștilor de beatbox și looping, două procedee muzicale care pun în valoare potențialul creativ al vocii umane. 

blip.indiebox.ro a fost dezvoltat în cadrul proiectului ”100% human voice” coordonat de Indie Box și își propune susținerea și promovarea artiștilor de beatbox și looping, precum și încurajarea colaborărilor acestora cu artiști din alte genuri muzicale și domenii creative. 

BLIP este un spațiu online, care va găzdui o serie de concursuri adresate creatorilor de gen, dar și producții audiovizuale, ateliere și tutoriale online (de beatbox, live looping, tehnică vocală etc.), interviuri, live streaming. 

Primele competiții de pe platformă se desfășoară pe 3 paliere: 

  • Beatbox Challenge/ dedicat creatorilor din România
  • BLIP Challenge / competiție internațională
  • Looping Challenge / competiție internațională 

Artiștii care vor să participe sunt invitați să-și înscrie lucrările pe blip.indiebox.ro. Toate informațiile despre procedura de înscriere precum și regulamentul competițiilor sunt disponibile pe https://blip.indiebox.ro/#learn-more. Virtuozitatea și creativitatea creatorilor va fi răsplătită cu premii în valoare totală de 13.800 Lei, oferite cu sprijinul AFCN și UCIMR. 

Perioada de înscriere în concurs și de trimitere a lucrărilor este în intervalul 23 septembrie – 15 octombrie 2020, ora 23:59 CET. Nu se percepe taxă de participare. Jurizarea va avea loc în perioada 15 octombrie – 30 octombrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 1 noiembrie pe blip.indiebox.ro

Ne dorim să promovăm producțiile muzicale create exclusiv prin intermediul vocii și să contribuim la dezvoltarea comunității de beatbox și live looping din România. Credem că avem o mulțime de artiști talentați care merită să fie încurajați să se dezvolte și să devină recunoscuți pe plan internațional.” declară Alexandra Bălășoiu, coordonatoarea proiectului. 

Pe platforma BLIP va fi lansată în premieră prima producție KABLAT, noua identitate muzicală a artistului Denis Bolborea, prezent până acum în cadrul unor proiecte și colaborări diverse precum Blue Noise, I am You, Tangaj Dance Collective, Singing Bodies’ Trilogy s.a.

Beatboxing-ul este o formă de percuție vocală, pe care am descoperit-o acum 12 ani, și a devenit treptat o practică pentru mine. Este o mișcare inițiată în zona urbană a hip-hop-ului, iar în timp s-a extins la nivel global, ieșind din limitările unui singur gen muzical. În ceea ce mă privește, expresia prin beatbox s-a contopit cu nevoia de a explora diverse sonorități și prin alte capacități vocale. Astfel, prin intermediul unui loopstation, care a devenit o extensie a ideilor mele, s-a înlesnit procesul de a le aduce în manifestare, într-o formă mai elaborată, păstrând caracterul organic. Am fost dintotdeauna fascinat de capacitățile vocii de a se transforma, și de a fi folosită în alte moduri decât cele uzuale. ” declară Denis. 

Piesa Running a fost produsă în cadrul proiectului ”I am you”  – un mediu colaborativ și interdisciplinar de creație dezvoltat de Indie Box și AC Leonte. Running este un produs muzical ”87% human voice”, în care producția muzicală este realizată preponderent prin voce și beatbox.  

Prima producție muzicală KABLAT este susținută vizual de un clip creat de Gabriel Durlan

Piesa pregătește lansarea unui EP produs integral pornind de la vocea umană și beatboxing. 

Despre Indie Box

Indie Box activează în domeniul artelor performative, punând accent pe cercetare și creație inovatoare în muzică și dans contemporan. Face parte din colectivul AREAL – Spațiu pentru dezvoltare coregrafică, iar anul acesta propune o serie de ateliere și performance-uri online, lansează BLIP – Beatbox and Looping International Platform, precum și un nou EP muzical, creat 100% prin intermediul vocii. 

BLIP face parte din proiectul ”100% human voice” inițiat de Indie Box și implementat în parteneriat cu Overground Music, InnerSound și Radio Guerrilla.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.