Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2020
Lifestyle / Sport

Lucruri pe care ar trebui să le preluăm de la culturiști

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii Lucruri pe care ar trebui să le preluăm de la culturiști Share Lucruri pe care ar trebui să le preluăm de la culturiști


Ok, înainte de toate am o întrebare pentru voi, nu vi s-a întâmplat vreodată sa vorbiți cu cineva, să îi spuneți că faceți sală, iar apoi să vă zică, și citez ,,Vrei să te faci un dulap de om cum sunt ăia care se injectează și iau pastile?”? Sau numai eu am avut parte întrebarea asta? Acum nu cred că mai este atât de frecventă întrebarea aceasta, dar acum vreo 5-6 ani era, când am început eu să mă joc cu fiarele, că nu puteam să zic că trăgeam de fiare… cam era. Și nu am înțeles niciodată de ce lumea, părinții în general (asta din experiența mea și a prietenilor mei) au ceva împotriva culturiștilor, când de fapt sunt câteva lucruri destul de importante pe care noi ar trebui să le preluăm de la ei. Care sunt astea? Nu, nu este vorba despre consumul de steroizi sub nicio formă, ci de alte aspecte pe care lumea le uită.

Lucruri pe care ar trebui să le preluăm de la culturiști

Credit foto: Victor Freitas

Primul dintre ele, dedicarea. Să poți să te antrenezi corect și intens de fiecare dată când intri în sală este un lucru extrem de greu, dar și de apreciat. Desigur, nu sunt de acord cu antrenamentul beast mode, greutăți enorme și alte lucruri de genul, dar sunt de acord și îmbrășițez dorința lor de a se antrena și recunosc faptul că de multe ori sunt adevărate izvoare de motivație. Cel puțin în cazul meu, de mai multe ori mi s-a întâmplat să fiu total lipsit de energie și să dau din întâmplare de un videoclip cu diverși culturiști care se antrenau și, instant, m-am gândit că nu am nicio scuză să nu mă antrenez astăzi și că trebuie să merg și să dau tot ce am mai bun în sala de forță.

Al doilea lucru, disciplina. Felul în care își planifică mesele, felul în care își organizează toată ziua sunt lucruri de apreciat. Ce-i drept, nu aș putea rezista cu un stil ca al lor de viață, cu mese planificate la virgulă, cu o oarecare monotonie alimentară (pentru că din ce am văzut eu, nu consumă mâncăruri chiar atât de atractive). Dar în cazul lor, acest lucru este necesar pentru că această rutină alimentară este una dintre cheile prin care ei își câștigă banii. Revenind la disciplină, această caracteristică este necesară oriunde, nu doar în culturism și, cu riscul de a părea bătrân, plictisitor și cu un aer de profesor absurd, voi spune că fără această disciplină și această organizare, progresul fie va veni mult mai greu, fie nu o să apară deloc.

Lucruri pe care ar trebui să le preluăm de la culturiști

Fitness-ul nu înseamnă doar oameni care folosesc steroizi

Eu sunt de părere că în viață orice trebuie făcut cu moderație, lucru pe care unii culturiști profesioniști și extrem de cunoscuți nu îl recomandă. Știți despre ce vorbesc, chestiile de genul ,,mănâncă, antrenează-te, dormi și repetă“, iar eu nu sunt de acord într-o oarecare măsură cu ele. De ce într-o oarecare măsură? Pentru că în momentul în care tu îți câștigi existența fiind culturist, da, e ok să faci doar activitățile astea, dar dacă ești un om normal, ca mine și mulți alții, lucrurile astea nu sunt indicate după părerea mea, pentru că este un stil de viață extrem de greu de urmat dacă mai faci și altceva pe lângă, cum ar fi un job sau o facultate.

La capitolul concluzii, trebuie să reținem odată și pentru totdeauna următoarele lucruri: că fitness-ul nu înseamnă doar oameni care folosesc steroizi; că oamenii pe care unii îi critică pentru consumul de steroizi (vorbesc doar despre sportivi profesioniști) au, pe lângă ajutorul substanțelor anabolizante, ani întregi de antrenament și o alimentație extrem de sănătoasă, numeroase sacrificii și ar trebui respectați pentru aceste lucruri și poate cel mai important lucru de reținut, ar trebui să preluăm și noi din devotamentul și din organizarea acestor persoane (sau dulapuri, cum le mai zic unii) în multe aspecte din viața noastră, nu doar în fitness sau alimentație.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută