Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/08/2020
Eat & Drink Viața Orașului

5 locuri din țară unde poți mânca un burger bun

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 locuri din țară unde poți mânca un burger bun Share 5 locuri din țară unde poți mânca un burger bun


Burgerii nu sunt neapărat fast food, doar atunci când se face rabat de la calitate. Unul burger gourmet, consistent, gustos și cu ingrediente premium este nu doar un adevărat ospăț, dar și o masă sănătoasă. Ce-i drept, burgerii banali se găsesc pe toate drumurile (la propriu) și e mai greu să descoperi un local care servește burgerii buni. Așa ne-a venit ideea acestei liste, cu 5 locuri care te vor face să privești cu alți ochi burgerii:   

 


București – Switch.Eat 

Cover switch

Switch.Eat e un jucător cu vechime pe piața burgerilor din București. Au un meniu generos, cu tot felul de surprize interesante. Dacă nu ne crezi, îți spunem doar atât: într-o perioadă aveau și burgeri din carne de crocodil. Pur și simplu nu o să te ierți dacă, atunci când rătăcești după un burger bun, nu treci și pe aici.  


Brașov – Grătar Urban 

COVER GRATAR URBAN

După o drumeție pe munte, meriți să te recompensezi cu un burger gourmet, cu ingrediente de calitate, preparat pe cărbuni în cuptorul Josper (o combinație între un grill și cuptorul clasic). Dar, ce să mai lungim vorba, unii dintre cei mai buni burgeri din tot Brașovul îi vei găsi la Grătar Urban. Gândește-te la asta când ești pe Tămpa și vei coborî mai repede.   


Timișoara – Meat Busters

COVER MEETBUSTERS

Meat Busters sunt prezenți la mai toate festivalurile de street food din țară, pentru că au început și s-au impus pe piața food truck-urilor cu o camionetă-restaurant, dar cu timpul au deschis și un gastropub în Timișoara, iar acesta a devenit locul unde trebuie neapărat să mergi atunci când ți se face poftă de un burger bun.  


Cluj – Muura

COVER MUURA

Muura este unul dintre locurile din Cluj cu cele mai bune fripturi, dar și cu cei mai deosebiți burgeri. Au foarte multe lucruri bune în meniu, dar când vine vorba de burgeri, un lucru e clar: vei vorbi numai în interjecții după prima îmbucătură. E cu siguranță genul de loc în care te vei întoarce să mai încerci ceva. 


Iași – Vivo Fusion Food Bar 

COVER IASI

Când a intrat pe piața din București, Vivo a făcut ravagii. Lumea stătea la coadă ca să prindă un loc la masă pentru a încerca burgerii de aici. Dar Vivo a pornit din Iași, unde există încă din 2013. De asemenea, din 2015 Vivo e nominalizat în fiecare an la categoria „Cel mai bun restaurant steakhouse/ burger” în cadrul Galelor Horeca Awards. 

 

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută