Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/07/2020
Viața Orașului

Chestionar de #Sibiu – Teodora Minea

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Teodora Minea Share Chestionar de #Sibiu – Teodora Minea


Tocmai ce a terminat liceul la ‘Goga’ și este unul dintre cei șapte elevi din județul Sibiu care au obținut media generală 10 la BAC, dar nu crede că e cea mai mare realizare a ei. Vrea să plece în Cluj la facultate. Teatru. Asta face și vrea să facă în continuare. Și să scrie. Să ducă mai departe și să crească revista pentru tineri, Exercițiul 18, începută împreună cu o mână de tineri faini și jurnaliștii de la Capital Cultural.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Îl poți bate la pas în maxim două ore dintr-un capăt în altul. E atât de mic încât mereu întâlnești pe cineva cunoscut pe centru, dar destul de mare încât să ai intimitate. Îmi place faptul că nu e greu să găsești o cafea sau un vin bun pentru care merită să pui pe pauză ritmul alert al unei zile. Plus că pe timpul verii în fiecare piață din oraș e câte un festival sau o trupă care cântă coveruri jazz.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Statuia Sfântului Nepomuk, împreună cu povestea acesteia spusă de unul dintre locatarii curții interioare din spatele Bisericii Romano-Catolice. Străzile terasate din orașul de jos într-o seară de vară târzie. Mărginimea Sibiului și peisajele sale rustice.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL ”Pune mâna pe chitară” e genul de festival-manifest care ar trebui să existe în fiecare oraș, să promoveze o normalitate a educației muzicale. Încă de la prima ediție am participat și m-am atașat enorm de atmosferă și de oamenii care o crează.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Diversitatea oamenilor pe care îi văd mereu pe străzi și parcul Sub Arini, cu locul de hamace unde vara încep și se termină nenumărate idile nerostite, cu cărările ce te fac să uiți că încă mai ești în oraș, cu copiii care se dau pe biciclete cu roți ajutătoare.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Cappuccino cu lavandă și multă scorțișoară de la Hug the Mug.

 

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI La Lumos, la pachet cu zâmbete sincere și cel mai bun ceai negru.

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Turiștii care încearcă să-și facă selfie cu apusul de soare și cu primăria (prima fotografie niciodată nu le iese) și muzica live în serile de vară, când mă apuc să și dansez pe piatra cubică.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL De la Crucea de pe Dealul Gușteriței, după ce am terminat traseul cicloturistic de pe dealurile din împrejurimi. Sau de la mine din camera de la etaj cu perdele mov și vedere spre Munții Făgăraș.

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Malul Cibinului. De fiecare dată când trec prin zona râului mă gândesc că ar prinde bine un teatru de vară pe mal, sau măcar o zonă de agrement curată și bine gândită.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Efervescența face diferența.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Piste de biciclete pe care să te simți cât de cât în siguranță (în giratorii, stații de autobuz și nu numai). Și mi-ar plăcea mai multă receptivitate și inițiativă din partea tinerilor.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.