Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/07/2020
Muzică / Omul cu discurile

 AL DI MEOLA „ACROSS THE UNIVERSE”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii  AL DI MEOLA „ACROSS THE UNIVERSE” Share  AL DI MEOLA „ACROSS THE UNIVERSE”


Iată un nou album pe care chitaristul Al di Meola îl dedică muzicii care a influențat generații întregi de muzicieni și a mentinut o planetă întreagă în fascinaţia cântecului scurt și inspirat, atins de geniu melodic și oricând cantabil. „Across the Universe” este un omagiu adus celor patru Beatles, prin acele piese pe care le recunoaștem imediat, odată cu stilul fluent, sofisticat și personal al unuia dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor.

Repertoriul nu adresează doar o reverenţă Beatles-ilor, ci captează momente importante, definitorii pentru artistul care la rându-i a inspirat mulți alți chitarişti. Totul stă în bucuria cu care descoperim acele piese perfecte, ornamentate cu un stil unic, cu grif electric și acustic în perfectă proporţie, cel mai direct mod de a cunoaște o cale muzicală de-o viață. Pentru că „Across the Universe” este o retrospectivă a 50 de ani de viață în muzică, întrunind două dintre cele mai bune produse ale scenei din această perioadă.

 AL DI MEOLA „ACROSS THE UNIVERSE”

TEXT DE BERTI BARBERA

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută