Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 29/06/2020
Film Muzică

Evenimente Online: săptămâna 29 iunie – 5 iulie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Evenimente Online: săptămâna 29 iunie – 5 iulie Share Evenimente Online: săptămâna 29 iunie – 5 iulie


Concert livestreamed ANTRACT

Evenimente Online: săptămâna 29 iunie - 5 iulie

Marți, 30 iunie, începând cu ora 21:00, trupa Antract lansează o provocare și ne așteaptă la un concert unic în România. O scenă piramidală, 360 grade, echipamente pentru lumini și efecte speciale și impresionanta tehnologie de redare a sunetului 3D, creează o experiență senzorială totală. Uită pentru câteva momente că te afli în propria sufragerie și simte atmosfera unui concert real. Sunetul 3D este realizat prin intermediul a doua microfoane pozitionate în așa fel încât la redarea sunetului captat, ascultătorul va avea impresia că se află în aceeași cameră cu sursa care a produs sunetul. „Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu cei ce vor dori să pășească alături de noi într-o lume nouă, într-o alta dimensiune! Despărțiți și totuși împreună!”, declară Bobiță Cătușanu, liderul trupei Antract, una din cele mai cunoscute formații de muzică rock românești, activă încă din anul 1984. Încălzirea ne-o facem cu DJ R.A., care va interpreta în deschiderea concertului. Evenimentul va avea loc pe platforma vstage.ro. Prețul unui bilet pornește de la 25 de lei și este disponibil pe iabilet.ro.

The Show Must Go Online

THE MERRY WIVES OF WINDSOR

Evenimente Online: săptămâna 29 iunie - 5 iulie

The Show Must Go Online, creat de Rob Myles, aduce în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 21:00, piese integrale aparținând lui William Shakespeare, live, pe platforma Zoom. Actori din întreaga lume participă la acest proiect, fiecare din confortul casei sale. Pe 1 iulie are loc premierea spectacolului The Merry Wives of Windsor, o comedie care îl are drept personaj principal pe Sir John Falstaff, un soldat puțin atipic, în căutare de avere. Convins de farmecul său, acesta cere în căsătorie mâna mai multor femei, însă intențiile sale reale ies la iveală, iar planul dă greș. Curator al evenimentului va fi actorul și autorul Ben Crystal. Rob Myles este un actor, regizor și scriitor, cunoscut pentru romanul său „Ragnarok – the Last Viking” și pentru „The Shakespeare Deck”, un set de instrumente pentru actori, creat pentru a oferi o mână de ajutor în deslușirea stilului shakespearian. Pentru mai multe detalii despre activitatea lui Myles, intră aici. Spectacolul va fi disponibil, gratuit, pe youtube.

National Theatre at Home

LES BLANCS

Evenimente Online: săptămâna 29 iunie - 5 iulie

" "

Joi, 2 iulie, de la ora 21:00, avem parte de un nou spectacol oferit de UK National Theatre, Les Blancs, de Lorraine Hansberry, în viziunea regizorală a lui Yaël Farber. Piesa se confruntă cu o țară africană revoluționară care visează la un viitor liber și speră să alunge prezentul colonial. Tshembe, fiul căpeteniei, se întoarce acasă pentru a-și îngropa tatăl, dar este prin în focurile războiului. Personajul este jucat de Danny Sapani, actorul britanic-ghanez, cunoscut pentru rolurile sale din Penny Dreadful (Sembene), Misfits (Tony Morecombe) și aparițiile sale în Doctor Who, Star Wars: The Last Jedi și Black Panther. Alături de el va juca actrița Sheila Atim, care va deveni un simbol al Spiritului Africii. Cu acest rol câștigă în 2018 „Clarence Derwent Award”. Alte apariții cunoscute ale carierei sale sunt Marianne în Girl from the North Country, pentru care a câștigat „ Laurence Olivier Award for Best Supporting Actress in a Musical” în 2018 și Viola și Sebastian în Twelfth Night, pentru care  primit premiul „Best Female Performance in Film” în 20109. Difuzarea va avea loc, gratuit, pe youtube și va fi disponibil o săptămână. Pentru mai multe detalii accesați nationaltheatre.org.uk

Cinemateca online

MOROMEȚII

Evenimente Online: săptămâna 29 iunie - 5 iulie

Arhiva Națională de Filme își mută activitatea în online și lansează o invitație la Cinemateca Online în cadrul căreia vom putea viziona cele mai celebre filme românești produse până în anul 1997. Pe 4 și 5 iulie, în intervalul 14:00 – 24:00, ne este pus la dispoziție filmul Moromeții, în regia și scenariul lui Stere Gulea, adaptat după binecunoscutul roman cu același nume scris de Marin Preda. Este unul din cele mai cunoscute filme produse în 1987 și constituie un portret al satului românesc la sfârșitul anilor ’30 și a disperării țăranului simplu de a-și păstra unitatea familiei și a nu-și înstrăina pământul. În rolul principal, Ilie Moromete, se află maestrul Victor Rebengiuc, pentru care câștigă nenumărate distincții: „Premiul ACIN pentru interpretare masculină” (1987), „Premiul Costinești pentru interpretare masculină” (1988) și „Premiul pentru interpretare masculină” la Festivalul de Film de la San Remo (1988). În 2018 a fost lansat filmul Moromeții 2, o continuare a ecranizării din 1987, realizat de același regizor. Prețul unui bilet este de 10 lei și este disponibil pe eventbook.ro.

Concert SARMALELE RECI

Evenimente Online: săptămâna 29 iunie - 5 iulie

Săptămâna se încheie pe ritmul muzicii rock. Sâmbătă, 4 iulie, de la ora 21:00, Vodafone ne așteaptă la concertul celor de la Sarmalele Reci. Grupul debutează la Theatrum Mundi în anul 1993, bucurându-se de un succes rapid. În cei 27 de ani de activitate, trupa nu a făcut senzație doar pe scenele din România, dar devine cunoscută și pentru concertele din  Wuppertal, Germania; Londra, Marea Britanie și  Györ, Ungaria. Trupa se adună în sufrageria lui Zoltan pentru a face o retrospectivă a anilor ce au trecut, unde nostalgicii sunt invitați să fredoneze unele din cele mai cunoscute titluri, precum „Țara te vrea prost”, „Violeta”, „Șpriț de vară” și „Gașca de la bloc”. Concertul va avea loc pe platforma vodafone.ro. Accesul la eveniment este gratuit, însă îți poți arăta aprecierea și susținerea pentru artiști printr-un bilet cumpărat de pe iabilet.ro. Prețul acestuia pornește de la 10 lei.

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută