Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/05/2020
Muzică / Omul cu discurile

Omul cu discurile : DECEBAL BĂDILĂ & LULA GALVAO – „LINDA FLOR”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii Omul cu discurile : DECEBAL BĂDILĂ & LULA GALVAO – „LINDA FLOR” Share Omul cu discurile : DECEBAL BĂDILĂ & LULA GALVAO – „LINDA FLOR”


Duetul este cea mai intimă formă de relație muzicală, datorită comunicării fluente în interplay,  a expresiei articulate într-un echilibru tacit, imposibil de pierdut atunci când cele două jumătăți sunt compatibile. Unde sunt doi nu crește doar puterea, ci și frumusețea, valoarea și claritatea adresării. Si cum am putea simți mai bine acest cumul estetic decât ascultând muzică braziliană abordată dual pe aproape întreg spectrul de frecvențe a cozilor, într-o perfectă relație de ritm și armonie de dialog și unison, într-un paradis melodic? „Linda Flor”, acest minunat album de duet ne spune că Lula Galvao și Decebal Bădilă trebuiau să se întâlnească, iar noi ne bucurăm că asta s-a întâmplat în zilele noastre, când pentru a cunoaște foarte bine prezentul real avem nevoie să știm de unde a pornit povestea, ce-i face pe artiștii contemporani să fie atât de legați de rădăcini. Două instrumente impecabil controlate se îmbie reciproc, își lasă spații și dau o viață nouă unor partituri în bună parte cunoscute, prețuite în cultura braziliană care au făcut înconjurul lumii prin puterea lor. „Linda Flor” seamănă note alese pentru ca noi să culegem frumusețe, adună măiestria pentru ca nouă să ni se pară că totul e accesibil, ne conturează un spațiu intim, cald, în care să simțim confortul și bucuria oferite de exprimarea elevată.

Material semnat de Berti Barbera

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.