Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/05/2020
Viața Orașului

Evenimentele finanțate de primărie nu vor fi anulate. Astrid Fodor: ”Nu doresc ca Sibiul să își piardă caracterul său unic”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Evenimentele finanțate de primărie nu vor fi anulate. Astrid Fodor: ”Nu doresc ca Sibiul să își piardă caracterul său unic” Share Evenimentele finanțate de primărie nu vor fi anulate. Astrid Fodor: ”Nu doresc ca Sibiul să își piardă caracterul său unic”


Proiectele pentru Agenda sportivă și Agenda comunității aprobate de Consiliul Local să se desfășoare în perioada martie – mai nu mai obțin finanțare nerambursabilă de la bugetul local, iar cele programate după încetarea stării de urgență vor fi reanalizate și adaptate, anunță Primăria Sibiu.

Primarul Sibiului menține agendele prin care se finanțează acțiunile sportive și comunitare pe motiv că nu vrea ca Sibiul ”să își piardă caracterul său unic”.

“Nu doresc ca Sibiul să își piardă caracterul său unic, dat de evenimentele culturale, sportive și cele dedicate comunității, un brand al orașului care a fost construit în timp îndelungat și cu efortul operatorilor și a administrației locale. De aceea, chiar și în contextul restricțiilor actuale privind desfășurarea adunărilor publice, nu vom anula Agenda Sport și Agenda Comunității, ci le vom adapta, propunerea mea fiind aprobată de Consiliul Local. Astfel, după încetarea stării de urgență, am dat posibilitatea operatorilor ale căror proiecte au fost selectate pe agende în luna martie de a-și organiza totuși evenimentele, însă adaptate. Nu am impus un termen pentru redepunerea proiectelor revizuite. Acestea pot fi depuse când aplicantul consideră că există condiții optime pentru realizarea lor.”, a declarat Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Anul acesta, s-au alocat peste 7 milioane lei de la bugetul local pentru 90 astfel de proiecte, din care 6,5 milioane lei pentru Agenda Sportivă, cu 59 de proiecte, și 580.000 lei pentru Agenda Comunității, cu 31 de proiecte aprobate inițial.

Deciziile se aplică în baza Hotărârii Consiliul Local din luna aprilie, care prevede că Agenda Sport și Agenda Comunității, așa cum au fost aprobate în luna martie 2020, se suspendă până la încetarea stării de urgență, date fiind restricțiile impuse de autoritățile centrale pentru protecția cetățenilor împotriva coronavirusului, acestea incluzând interdicția de a organiza adunări și evenimente publice.

Astfel, proiectele aprobate care aveau ca perioadă de desfășurare martie – mai 2020 nu mai obțin finanțare nerambursabilă din bugetul local, iar după încetarea stării de urgență, operatorii care au obținut finanțarea nerambursabilă din bugetul local au posibilitatea să redepună proiecte pentru aceleași evenimente, dar refăcute și adaptate în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus și de noile norme care vor intra în vigoare în domeniul adunărilor și evenimentelor publice.

Comisiile de evaluare a proiectelor se vor întruni lunar și vor reevalua aceste proiecte redimensionate. Proiectele considerate eligibile vor fi supuse aprobării Consiliului Local.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.