Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2020
Artă & Cultură

Invitație la Teatrul Național București pentru sibieni: spectacolul ”Năpasta”, în regia lui Radu Afrim, va avea 3 reprezentații online în weekend

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Invitație la Teatrul Național București pentru sibieni: spectacolul ”Năpasta”, în regia lui Radu Afrim, va avea 3 reprezentații online în weekend Share Invitație la Teatrul Național București pentru sibieni: spectacolul ”Năpasta”, în regia lui Radu Afrim, va avea 3 reprezentații online în weekend


NĂPASTA clasicului, în regia inovatorului Radu Afrim, încheia în forță programul de mare succes, Anul Caragiale la TNB.

La 7 ani de la premieră, spectacolul care a inaugurat Sala Media, una dintre sălile cu care s-a îmbogățit teatrul după reconfigurare, se pregătește pentru o nouă ieșire în lume.

❣ Năpasta, de văzut : online !
Un spectacol puternic senzorial, ieșit din tipare, care intrigă poate, dar cu siguranță nu va trece neobservat nici de această dată.

Năpasta de I.L. Caragiale
Regia: Radu Afrim
Decorul: Vanda Maria Sturdza
Costumele: Cosmin Florea
Muzica: Luiza Zan şi Valentin Luca
Coregrafia: Silvia Calin
Cu:
Crina Semciuc, Marius Manole, Mihai Calin, Emilian Oprea, Alexandra Poiană, Andreea Perju-Dociu, Anamaria Olaș, Alina Badea, Cătălina Jugravu, Vlad Trifaș, Eduard Haris, Cezar Vlad.

✍ . Un spectacol elegant şi primitiv în egală măsură, cu elemente brute, terestre, împlîntate într-o ţesătură fină. Un amestec de texturi de mare clasă, ca la designerii de lux. / Oana Stoica, Dilema Veche

✍ Recitirea lui Afrim a arătat că încă se mai poate scoate din Caragiale ceva neaşteptat şi chiar şocant, iar dacă odată cu Avalanşa, montată în 2010, tot la TNB, se vorbea de o „cuminţire“ a regizorului, în Năpasta îl recunoaştem pe acel Afrim care a stîrnit atîtea controverse de-a lungul anilor. Iar TNB-ul, prin găzduirea lui Afrim cu un astfel de spectacol, arată că este deschis la noile tendinţe din teatrul românesc. / Silvia Dumitrache, Observator Cultural

✍ Radu Afrim face loc miticului şi teluricului. (…) jocul nervos, strâns şi de o naturaleţe fără greş a Crinei Semciuc îi conferă o personalitate aparte (Ancăi), nemaintâlnită în alte montări. Eroina jucată de tânăra actriţă, atât de serios, de cu har, e privită într-un chip original, meritul Crinei Semciuc şi al regizorului constând în supleţea asocierilor dintre datele ştiute şi cele relevate de noua lectură. (…) închei cu îndemnul adresat spectatorilor Năpastei: Lăsaţi ceea ce vedeţi pe scenă să trăiască şi cu certitudine veţi fi fericiţi! / Mircea Morariu, Adevarul.
???? Mai multe referințe critice, aici: https://www.tnb.ro/ro/napasta-477#tabs-2

Vă recomandăm și noi, alăturându-ne îndemnului regizorului lansat pe pagina sa de Facebook, să citiți sau să recitiți drama lui Caragiale înainte să vedeți spectacolul. Veți înțelege mai bine intențiile și viziunea creatorului de spectacol, precum și declarația lui de la premiera :
”Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar când am făcut-o, am simţit nevoia să rămână urme. Ar fi inutilă o lectură cuminte la Năpasta (…) M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov… crezi că o să mă refuze Caragiale?!” Radu Afrim.

Din 1 până în 3 mai, cu câte o singură reprezentație, NĂPASTA!
Vineri – de la ora 16.00, sâmbătă și duminică – de la ora 18.00, pe canalul Youtube al Teatrului Național:

http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti

Reminder! Spectacolele vor putea fi vizionate doar live, în datele și la orele anunțate !

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.