Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/04/2020
Film

Astăzi, la Astra Film Online: Cum se luptă minerii din Columbia cu o corporație care vrea să pună mâna pe aurul de sub satul lor?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Astăzi, la Astra Film Online: Cum se luptă minerii din Columbia cu o corporație care vrea să pună mâna pe aurul de sub satul lor? Share Astăzi, la Astra Film Online: Cum se luptă minerii din Columbia cu o corporație care vrea să pună mâna pe aurul de sub satul lor?


Filmul a avut premiera la Sundance în 2014, și spune povestea condiției unor mineri din Marmato, Columbia. Regizorul a descoperit această comunitate în timpul excursiei lui în America de Sud, după un an în care a trecut prin Bolivia, Peru, Ecuador și Venezuela până a găsit Marmato, un oraș unde minerii extrag zăcămintele de aur la scară mică, folosind metode arhaice, practică ce le-a permis să contribuie la economia locală și să creeze o micro-cultură fascinantă. Pentru că echipa de filmare a fost redusă doar la o singură persoană, Mark Grieco a avut șansa să cunoască oamenii locului mult mai profund, astfel portretizând într-o manieră intimă și onestă viața din comunitate.

Filmul va fi transmis pe www.astrafilm.ro și pe pagina de facebook Astra Film Festival. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.