Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 21/04/2020
Film

Astra Film își mută sala de cinema în online: documentare premiate vor fi proiectate începând de joi, 23 aprilie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Astra Film își mută sala de cinema în online: documentare premiate vor fi proiectate începând de joi, 23 aprilie Share Astra Film își mută sala de cinema în online: documentare premiate vor fi proiectate începând de joi, 23 aprilie


Astra Film vine în întâmpinarea publicului de acasă, trecând din sala de cinema în spațiul online, difuzând filme de nonficțiune premiate din întreaga lume.

În această experiență colectivă, filmul creează și menține legături puternice între oameni, indiferent de locație și de situație, făcându-ne să ne concentrăm atenția asupra diversității și complexității culturale și asupra esențialelor valori și principii umane, recunoscând din nou semnificația solidarității.

Filmele din programul Astra Film Online vor putea fi vizionate pe site-ul festivalului- https://www.astrafilm.ro/online și pe paginile noastre de Facebook. Vă vom ține la curent în mod constant cu update-uri pe site-ul festivalului- www.astrafilm.ro

Vom începe joi, 23 aprilie, la ora 19, cu difuzarea a filmului- Transalpina- Drumul Regilor, în regia lui Dumitru Budrala, în premieră pe canalul de Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=XjsyjXT8oxI&feature=youtu.be

Într-o transpunere cinematografică sublimă, regizorul scoate la suprafață poveștile ascunse de miturile locurilor, trecând în afara faptelor și datelor consemnate cronologic, revelând schimbările vremurilor, dar reușind să păstreze spiritul acestora.

Filmul a fost lansat cu ocazia centenarului României în cadrul Astra Film Festival, iar la proiecțiile speciale care au avut loc în prezența regizorului în localitățile Transalpinei, la Sibiu, Săliștea Sibiului, Șugag, Novacii Gorjului și la Mănăstirea Oașa, sălile au fost arhipline iar spectatorii s-au lăsat conduși de emoții pe drumul tainic al legendelor din spatele filonului istoric.

 

Programul filmelor Astra Film Online în perioada 24-26 aprilie:

Vineri, 24 aprilie, orele 19:00 și 22:00

Matthew’s Laws/ Marc Schmidt/ Olanda/2012/72 min

 

Sâmbătă, 25 aprilie, orele 19:00 și 22:00

MARMATO/ Mark Grieco/USA, Columbia/2014/88 min

 

Duminică, 26 aprilie, orele 19:00 și 22:00

Dancing alone/Biene Pilavci/Germania/2012/98 min

 

După perioada 24-26 aprilie, Astra Film Online vă va da întâlnire cu experiențe cinematografice veritabile în fiecare săptămână.

“Astra Film mulțumește regizorilor care și-au arătat susținerea față de inițiativa noastră de a redifuza în online filme remarcabile din întreaga lume. De asemenea, pentru publicul tânăr de acasă avem în pregătire un program special cu filme de la Astra Film Junior.”, declară directorul festivalului Dumitru Budrala.

Rămâneți conectați la Astra Film Online.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.