Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/04/2020
Viața Orașului

BUCUREȘTI ONLINE: Recomandările săptămânii 13-19 aprilie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BUCUREȘTI ONLINE: Recomandările săptămânii 13-19 aprilie Share BUCUREȘTI ONLINE: Recomandările săptămânii 13-19 aprilie


OTELLO – Opera Națională București

BUCUREȘTI ONLINE: Recomandările săptămânii 13-19 aprilie

Opera Națională București

Spectacolul Otello de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco, poate fi vizionat online gratuit luni, 13 aprilie, de la ora 18:30, ca parte a programului Seri de Operă Online. Va fi difuzată înregistrarea spectacolului din data de 30.09.2018.

Otello este opera lui Giuseppe Verdi compusă pe un libret scris de Arrigo Boito în încercarea de a susține muzical esența piesei Othello a lui William Shakespeare, accentuând implicarea personajului malefic Jago, distrugător de sentimente și valori sociale. Spectacolul abordează teme majore, probleme sociale actuale cu care încă ne confruntăm mai mult decât ar trebui precum rasismul, răzbunarea, manipularea și intoleranța socială. Maurul Otello, cel victorios în lupta cu flota otomană, se lovește de pornirile brutale ale lui Jago care se simte nedreptățit de acesta. Din dorința de răzbunare, acesta urzește un plan malefic care transformă căsătoria dintre Otello și  Desdemona într-o tragedie. Capodopera verdiană se remarcă prin însemnele filosofice și reprezintă o provocare în exprimarea teatrală a emoțiilor de mare intensitate.

Spectacolul din 30 septembrie 2019 este dirijat de invitatul Mihnea Ignat. Distribuția de la acea dată este următoarea: Otello – Daniel Magdal; Desdemona – Lăcrimioara Cristescu, invitată; Jago – Ștefan Ignat; Emilia – Sorana Negrea; Cassio – Liviu Indricău; Roderigo – George Vîrban; Lodovico – Valentin Vasiliu; Montano – Iustinian Zetea.

Înregistrarea va fi disponibilă pe durata difuzării spectacolului pe pagina oficială de Facebook a Operei Naționale București cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

CLINICA SINUCIGAŞILOR – Teatrul În Culise

 BUCUREȘTI ONLINE: Recomandările săptămânii 13-19 aprilie

Teatrul În Culise

Începând de luni, 13 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul În Culise ne pune dispoziție spectacolul Clinica Sinucigașilor în regim pay per view, primul spectacol al teatrului disponibil online. Accesul la spectacol poate fi cumpărat cu orice suma, începând de la 5$ și odată achiziționat poate fi urmărit în decurs de 30 de zile, dar disponibil 72 de ore din momentul în care ați dat Play. În aceste ore spectacolul poate fi vizionat ori de câte ori doriți.

Clinica Sinucigașilor, un bestseller scris de Gabriela Mihalache, îl putem vedea montat în regia lui Cristian Bajora. O comedie care te realimentează cu speranțe și gânduri pozitive, te va face să lași deoparte încrâncenarea și problemele. Comicul de situație se creează când patru personaje, care încarnează tipologii umane pline de efervescență, aflate în sala de așteptare a clinicii încep să dezbată subiecte precum iubirea, granițele interioare, nevoia de a fi remarcat și apreciat, măsurând importanța pe care le-o acordă, redând însemnătatea și maniera în care aceștia gestionează un conflict interior. Un spectacol care sădește în noi sămânța optimismului și gândul că oricât de neagră ar fi viața, este frumoasă și merită trăită.

Din distribuție fac parte actorii: Dorin Enache, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc, Alex Vlad, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Dana Romanși Bogdan Stroe.

 

BEKKANKO – Teatrul ION CREANGĂ (Premieră online)

 BUCUREȘTI ONLINE: Recomandările săptămânii 13-19 aprilie

credit photo: Cotidianul

Miercuri, 15 aprilie, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă putem urmări gratuit în premieră spectacolul Bekkanko, un text de Asaya Fujita în regia lui Vlad Massaci. Spectacolul poate fi revăzut sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 11:00.

Bekkanko este un căpcăun, dar nu unul înspăimântător și rău, ci unul simpatic și haios cu ochi de căprioară. O poveste nemuritoare despre acceptare și neacceptare, dăruire și sacrificiu, relativitatea binelui și a răului, despre lucrurile care pot fi văzute doar cu inima. Bekkanko  poate nu este un căpcăun care se pricepe să bage frica în oameni, dar este unul care a descoperit ce înseamnă dragostea.  Decorul fantezist pare a fi spectaculos, conducându-ne într-o altă lume față de cea pe care o știm, plină de culoare și magie. Scenografia îi aparține lui Adrian Damian. Din distribuție fac parte:  Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu, Mădălina Dorobanțu, Daniel Tudorică / Cosmin Seleși, Cerasela Popescu, Liliana Donici, Valeria Stoian și Eliza Teofănescu.

Spectacolul este adresat și copiilor cu vârsta de peste șase ani. Materialul video va fi disponibil în regim gratuit pe pagina de Facebook a teatrului, în secțiunea #Videos, timp de trei ore de la publicare.

În izolare… cu NICULESCU și CORBEANU  – Teatrul MIC

În izolare… cu Niculescu și Corbeanu este un eveniment care are loc săptămânal, miercurea începând cu ora 19:00, și poate fi urmărit gratuit pe pagina de Facebook a Teatrului Mic și pe canalul de YouTube.

Gazdele noastre, Ovidiu Niculescu și Vlad Corbeanune propun un LIVE mai altfel, cu altfel de știri și altfel de informații menite să ne facă să ne descrețim frunțile și să uităm de contextul actual care ne ține în alertă, să putem să fim mai optimiști și să ne hrănim sufletul cu artă și frumos. Trebuie să știm să ne așteptăm la tot felul de provocări și poante, curiozități și întrebări care își găsesc într-un final răspunsul. Avem parte de muzică bună și poezie. Pe ordinea zilei este trecut de fiecare dată câte un invitat special. Miercurea aceasta, pe 15 aprilie, invitata săptămânii este Liliana Pană.

Liliana Pană este o actriță cu un palmares cuprinzător și extrem de variat, strălucind atât în lumea teatrului, cat și cea a filmului. În prezent Liliana este actriță a Teatrului Mic. O putem vedea în producții cinematografice precum: O secundă de viață (2009), After School (2011), ByPass (2016) și MO (2019). În teatru a interpretat o paletă vastă și impresionantă de personaje, fiind foarte versatilă. Câteva dintre spectacolele în care actrița a jucat: Lecția de Eugène Ionesco, Romeo și Julieta de William Shakespeare, Fetele din calendar de Tim Firth, Google țara mea! de Mihaela Michailov, One nite stand de Totonne, Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind, Băieţii de aur de Neil Simon, Pensiune completă de Pierre Chesnot, Familia Jeleznov de Maxim Gorki, Pe gaura cheii de Joe Orton.

Delia Mitrache

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.