Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2020
Viața Orașului / Povești din București

Povești din București | Simbio – frumosul gastrobar urban apărut din prietenie

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești din București | Simbio – frumosul gastrobar urban apărut din prietenie Share Povești din București | Simbio – frumosul gastrobar urban apărut din prietenie


Numele Simbio vine de la „simbioză”, care în natură reprezintă cea mai pură formă de prietenie.

Acest gastropub urban foarte popular în rândul bucureștenilor a apărut mai întâi în Centrul Vechi, prin 2010, ca un vis transformat în realitate a două prietene foarte bune și colege de bancă din liceu: Iulia Younis și Dana Nica.

Prin 2014 ele și-au dus mica afacere la un alt nivel și au mutat gastrobarul dintr-un spațiu de 40 de metri pătrați într-o superbă casă istorică de 450 de metri pătrați de pe Strada Negustori, în care, pentru achiziționare și recondiționare, au investit în jur de 500.000 de euro.
Acum, în weekenduri e full la orice oră și Simbio este printre primele opțiuni pentru mulți dintre bucureștenii care-și doresc un brunch gustos și sănătos.  

Simbio - frumosul gastrobar urban

Cum a apărut Simbio?

Simbio a apărut în 2010, din dorința de a deschide un restaurant relaxat unde să poți merge în fiecare zi cu prietenii, unde să găsești mâncare proaspătă, mic dejun la cină, vinuri deosebite sau un cocktail bun. Nu aveam experiență în domeniu, dar eram hotărâte să învățăm și să muncim mult pentru a realiza acest vis.

Am făcut un Simbio mic, pentru noi și prietenii noștri, și vă imaginați cât de mare ne-a fost bucuria când am aflat că le place și prietenilor prietenilor noștri și prietenilor lor.

Simbio - frumosul gastrobar urban

Încet, încet, a crescut această comunitate, iar Simbio cel mic a devenit neîncăpător pentru toți noii prieteni.
Astfel, am prins curajul să ne mutăm într-un loc mai spațios,
cu grădină, cu o bucătărie mai mare, care să ne permită să variem meniul și să fim mai creativi.

Spuneți-ne un lucru mai puțin știut despre Simbio.

Mulți dintre musafirii noștri sunt surprinși să audă că facem și catering pentru evenimente. Este o activitate nouă care ne face plăcere, ne stimulează creativitatea și ne aduce multe satisfacții. Ne bucurăm să fim alături de prieteni la evenimentele importante din viața lor și să le oferim experiențe plăcute.

Care credeți că este rețeta succesului vostru? 

Ar fi frumos dacă ar fi atât de simplu: să existe o rețetă pe care să o aplici și să ai succes garantat. Poate există, însă, un cumul de ingrediente de bun simț care, împreună, fac un tot: respectul pentru oameni, musafiri și echipă deopotrivă, produse proaspete și de calitate, atenția la detalii, disponibilitatea de a munci mult zi de zi, de a accepta propriile greșeli și de a învăța din ele, dorința continuă de îmbunătățire și inovare.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit?

Cea mai mare provocare a fost mutarea din Centrul Vechi în Negustori 26, casa noastră de acum. Planul a fost să creștem din toate punctele de vedere, fără să ne pierdem identitatea și să rămânem atenți la detaliile pentru care ne apreciază toți cei care revin acasă la Simbio, de aproape 10 ani.

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă localul voastră asupra orașului? 

Sunt din ce în ce mai multe locuri în București care fac orașul mai frumos și mai prietenos, ne bucurăm întotdeauna când descoperim un nou loc unde ne putem relaxa și petrece timpul plăcut. Ne place să credem că suntem o oază de liniște în agitația orașului, unde revii atunci când vrei să-ți încarci bateriile alături de familie și prieteni, de colegi sau chiar singur.

Ce vă place vs. ce nu vă place la restaurantele din București? 

Ne plac restaurantele cu atmosferă relaxată, care sunt atente la nevoile musafirilor, cu mâncare bună și băuturi de calitate. Apreciem în mod special simțul umorului, glumim întotdeauna cu gazdele noastre și ne place atmosfera veselă dintr-un loc. Și sunt multe pe listă, pe care le vizităm cât putem de des.

Ce vă place vs. ce nu vă place la București?

Ne plac oamenii, evenimentele și petrecerile pe care le pun ei la cale (concerte, teatru, festivaluri), ne place efervescența orașului, ne plac clădirile vechi și ne bucurăm când vedem că acestea sunt puse în valoare de investitori responsabili și arhitecți entuziaști. Ne place orașul, cu totul, cu bune și rele.

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada de activitate?

Că Simbio e despre oameni: despre musafiri, echipă și colaboratori, despre mult timp petrecut împreună și legături puternice construite în timp.

Ce planuri aveți pentru Simbio în 2020?

Povești din București | Simbio - frumosul gastrobar urban apărut din prietenie

Să creștem frații lui Simbio: DOI (spațiu de evenimente), Simbio pe roți și Catering, ca să ducem un pic de Simbio către cei care ne vor mai aproape în momentele frumoase din viețile lor. Iar aici, acasă la Simbio, să reușim să inovăm fără să ne abatem de la valorile noastre de bază.

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

2 răspunsuri

  1. O mizerie. Preturi nesimtite, mancare proasta si mult, mult jeg. Probabil un alt articol platit.
    De evitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută