Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/01/2020
Artă & Cultură Viața Orașului

VIAŢA ORAŞULUI | Evenimentele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii VIAŢA ORAŞULUI | Evenimentele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie Share VIAŢA ORAŞULUI | Evenimentele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie


 

TEATRU: „Vinovat. Nevinovat” – New Entry @ Teatrul Mic

VIAŢA ORAŞULUI | Evenimentele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Sala Mare ARCUB Gabroveni găzduiește pe 1 februarie, de la ora 19:00, avanpremiera noii productii a Teatrului Mic, Vinovat. Nevinovat. „Am pornit de la un exercițiu de imaginație referitor la cum ar arăta sistemul juridic din România dacă ar avea jurați, și dacă România ar fi pregătită, dacă ar fi bine, dacă am avea o cultură pentru așa ceva. Inpirați de filmul „12” al lui Nikita Mikhalkov, dar și de  procedura – Curtea cu jurați, am zis  să scriem un text original. Am plecat de la ideea că juraţii decid soarta unui copil de etnie romă. Toate problemele care apar în piesă  sunt ale acestei societăți. Asta a fost baza de la care am plecat. E  foarte interesant parcursul de la A la B, cine se intersectează cu cine, de ce, ce alianțe se fac. Am vrut să facem un spectacol despre prejudecăți, manipulare, lașitate. Despre faptul că discutăm fără să vorbim și ne auzim fără să ne ascultăm.”, ne-a spus Vlad Corbeanu, co-autor al spectacolului alături de Gelu Colceag. Bilete: 50 de lei.

FILM: “Gangsteri cu stil” de Guy Ritchie

VIAŢA ORAŞULUI | Evenimentele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Din 31 ianuarie, în cinematografe se lansează noul film semnat de fostul soț al Madonnei, hipercunsocut în ultimii ani prin blockbusterele hollywoodiene pe care le-a regizat (Sherlock Holmes, King Arthur, Aladdin). The Gentlemen aka Gangsteri cu stil marchează însă, din fericire, întoarcerea lui Guy Ritchie la identitatea artistică aparte conferită de primele sale filme cu interlopi, Lock, Stock and Two Smoking Barrels și Snatch, ambele realizate pe tărâm britanic. Ajuns din bursier la Oxford un baron al canabisului, Pearson (Matthew McConaughey) își propune să vândă ‘imperiul’ cu 400 de milioane de dolari miliardarului american Berger (Jeremy Strong) fiindcă vrea să iasă la pensie înainte de termen și să se bucure de o viață liniștită alături de soția lui, Rosalind (Michelle Dockery). Evident că tranzacția se dovedeste una complicată întrucât în mixul uman se regăsesc șefi de tabloide, membri a familiei regale, mafioți chinezi și oligarhi ruși. Din distribuție mai atrag atenția numele lui Colin Farrell, Charlie Hunnam, Eddie Marsan și Hugh Grant, deci, în ansamblu, Gangsteri cu stil se anunţă a fi un Actioner cu accente comice foarte entertaining.

COMEDY SHOW: ARNALDO MANGINI – “Star”

VIAŢA ORAŞULUI | Evenimentele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Finalist în emisiunea TV iUmor în 2019, genovezul Arnaldo Mangini, Mr. Bean al Italiei, susține la The Fool un spectacol care promite să fie nemaipomenit de… înveselitor în seara de joi, 6 februarie, de la ora 20:00. Din 1997, Arnaldo Mangini, actorul comic și clovnul de cabaret care a studiat timp de mulți ani cu legende ale circului și spectacolelor de revistă precum americanul David Shiner (Cirque du Soleil, Circus Knie, Circus Roncalli) sau francezul Leo Bassi (autorul show-urilor antologice Golf, Instintos Ocultos și La Revelacion), a apărut în zeci de emisiuni de televiziune din întreaga Europă, de la Italia 1 sau Rai Uno până la MTV și Sky, și a performat în numeroase festivaluri reputate (Festival del Cabaret – Martina Franca, Dubai Street Festival, Busan International Comedy Festival ș.a.m.d.). Pe scenă, Mangini este un stand-up comedian care își bazează act-urile în primul rând pe limbajul corporal, iar acestea sunt surprinzătoare prin efectul de film mut modern creat, plin de gaguri și trucuri fizice, care îl ridică pe acest performer ieșit din comun deasupra poziției de simplu ‘Mr. Bean impersonator’. Bilete: 47/65 de lei.

TEATRU: “Afară, departe, pe câmp” (Premieră)

VIAŢA ORAŞULUI | Evenimentele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Afară, departe, pe câmp, noul spectacol intrat în repertoriul Teatrului de Comedie (programat pe 6 februarie, ora 19:30, Sala Studio), este o biografie „interioară” a avangardei literare, cu Urmuz și Tristan Tzara în frunte, mișcare pornită din revolta marginalilor culturii, care se opuneau, cu armele absurdului, „ideilor de-a gata” care au bântuit fără încetare, decenii la rând, arta, politica și peisajul social românesc. Spectacolul lui Alexandru Dabija, construit pe scenariul dramatic semnat de Cătălin Ştefănescu şi care confirmă apetenţa regizorului pentru montări bazate pe surse literare multiple (vezi Viforul de la TNB sau Fugarii de la Odeon), demonstrează, de asemenea, că râsul a fost garanția sănătății morale a celor care au spus NU! tuturor sistemelor care au înregimentat și degradat ființa umană. Distribuția: Dorina Chiriac, Ilona Brezoianu, Andreea Samson, Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Dragoș Huluba, Liviu Pintileasa, Anghel Damian. Bilete: 33 de lei.

Recomandări de IOAN BIG

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.