Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/01/2020
Viața Orașului

SALUT SIBIU | ”Cum să fii eco-friendly, într-un oraș plin de gunoaie” de Cristina Bălău

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii SALUT SIBIU | ”Cum să fii eco-friendly, într-un oraș plin de gunoaie” de Cristina Bălău Share SALUT SIBIU | ”Cum să fii eco-friendly, într-un oraș plin de gunoaie” de Cristina Bălău


Să fii eco-friendly devine un trend în Sibiu, lucru care nu poate decât să ne bucure. Oamenii au mai multă grijă la ceea ce cumpără și mai ales la ceea ce mănâncă. Colectează selectiv, plantează copaci, se folosesc de plase biodegradabile. Din păcate, cu cât numărul lor crește, în mod ciudat parcă la fel o face și numărul celor pe care nu îi interesează de mediul înconjurător.

Am văzut de prea multe ori pungi aruncate pe jos, chiar în mijlocul orașului, ca să mă mai pot preface că trăim într-un oraș care își merită din plin titlul de „Orașul bunelor maniere”. De tot atâtea ori sau poate de chiar mai multe ori am văzut în ce hal se prezintă tomberoanele din cartiere și cât de rar sunt golite de cei de la salubritate. Ne stingem țigările de copaci, aruncăm hârtia de parcă vine dintr-o sursă inepuizabilă și de pungile de plastic nu mai vorbesc. Nu mă înțelegeți greșit… sunt greșeli pe care le fac și eu adesea. Dar nu pot să îmi iau gândul de la posibilitatea ca lumea noastră, din acest frumos burg din centrul țării, să arate altfel. Să fim cu adevărat un exemplu de urmat.

Oare cum ar arăta orașul dacă toți am fi eco-friendly? Dar, așa, pe bune, nu doar pentru postările de pe Instagram și Facebook. Dacă am colecta selectiv? Dacă tomberoanele nu ar mai arăta ca după război? Dacă atunci când vedem o plasă plimbată de vânt prin Piața Mare, am prinde-o și am arunca-o la gunoi?

Schimbarea poate începe cu pași mici. Urmăriți-i pe cei care iau în serios această atitudine. Luați exemplu. Separați hârtia de plastic și de gunoiul menajer. Nu mai aruncați pe jos. Nu vă mai plângeți de mizeria din oraș și mai degrabă faceți în așa fel încât să nu fie nevoie să adune alții și după voi. Abia atunci vom trăi cu adevărat „orașul bunelor maniere”, iar noi vom fi adevărați eco-friendly.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.