Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Determinator de plante și animale”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Determinator de plante și animale” Share Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Determinator de plante și animale”


Acesta nu este un text obișnuit rubricii de față. Este, mai degrabă, o recomandare la a descoperi mediul înconjurător. Este instrumentul de care avem nevoie pentru a înțelege ce vedem atunci când ne plimbăm prin Sub Arini, prin Pădurea Dumbrava, Dealul Gușteriței, când urcăm pe Vf. Măgura sau când facem orice altă drumeție în natură.

În cele 560 de pagini sunt prezentate 900 de specii de animale și plante în 1350 de fotografii color, dintre speciile cele mai întâlnite în Europa Centrală. La fiecare specie, indiferent că este vorba despre animale sau plante, găsim informații privind caracteristicile, distribuția, modul de viață, dezvoltarea, reproducerea și particularitățile, informații dublate de imaginile-anexă privind fructele, larvele insectelor, omizile fluturilor sau a puilor de păsări și mamifere.

Determinatorul te ajută să nu mai confunzi rândunica cu lăstunul de casă ori drepneaua neagră sau vrabia cu ciocârlia.

Spor la descoperit fauna și vegetația din împrejurimi (și chiar din inima orașului).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută