Ingredientele fresh sunt pregătite într-un cucinino (traducere din lb. italiană- bucătărie mică), un open space ce tronează într-un design colorat cu ajutorul scaunelor. Bucătăria permite relația simbiotică dintre consumator și bucătar. Cerințele sofisticate și bunul gust de aici, reprezintă o fuziune perfectă care elogiază pretențiile italiene.
O porție de paste, fierte al dente și ingredientele ce formează o armonie, reprezintă un meniu care vă prelungește viața și, culmea, nu îngrașă!
În ultimii ani, bucătarii italieni au pornit o adevărată revoluție pentru a salva onoarea pastelor care i-au făcut atât de cunoscuți. De ce? Fiindcă alături de lasagna, pastele bolognose au fost cele mai abuzate deluri de mâncare italienești. Bucătarii de aici le urmează exemplul!
Pentru a restaura ordinea în lumea pastelor, cei de aici ne-au pregătit în cadrul ,,rubricii” sezoniere, Lunch Well, spaghetti Bolognese și Penne Arrabbiata. De luni până vineri, între orele 12.00- 16.00. Cele două preparate se găsesc la prețul de 13 și 11 lei.
1.Spaghetti Bolognese
Deși rețeta orginală include tagliatellele (fâșiile delicate de paste care se înfășoară unul în jurul celeilalte, luând forma unui cuib), cei de aici folosesc spaghetti (spaghi înseamnă ,,sfori’’ iar terminația –ett vine ca diminutiv, ceea ce înseamnă niște sfori foarte mici).
Se adaugă carnea de vită tocată, două pahare mari de vin roșu, două lingurițe ulei de măsline, ingrediente surpriză și parmezan ras proaspăt pentru servire
2.Penne Arrabbiata
Rețeta de bază este una considerată picantă, lucru respectat cu desăvâșire aici.
Aici avem parte de mult sos de roșii și un buchet de pătrunjel proaspăt, adăugat chiar înainte de servire.
Sigur, numele pastelor italiene este penne… și înseamnă stilou datorită vârfurilor ceva mai ascuțite.
Ne vedem aici?
Poftă bună
Poze: Bogdan Vîlsănescu
Anna Antal,redactor Zile și Nopți