Bucuria începutului de an apare cu fiecare lăstar ieșit din pământ și cu fiecare frunză înmugurită. E primăvară, iar bucătăriile s-au umplut de verdețuri, opțiuni gastronomice inspirate, ce instalează energia anotimpului și la nivelul gustativ. Deși primele vinete se coc în luna iulie, deja ne este gândul la…aubergine și la noul restaurant ce poartă numele omonim!
Continuând visarea, căldura ne va încerca pofta de sete și de viață. Noi avem un remediu sigur, mijlocit de peisaje somputoase și de o minunată tranziție de la ,,a vedea’’ la ,,a mânca’’ care se finalizează cu mare succes.
Restaurantul Aubergine se află în incinta The Rizzo Boutique Hotel și este la dispoziția tuturor celor care-i calcă pragul. Și-a schimbat denumirea din 16 decembrie 2018 și are o capacitate de 60 de locuri. Meniul se schimbă la fiecare 3 luni și are, aproape în exclusivitate, ingrediente autohtone.
Datorită unui chef pasionat, care a lucrat în restaurante cu două stele Michelin, el nu a venit din vreo emisiune menită să-l propulseze în mod ostentativ, avem o echipă ce promovează conceptul de fine dinning!
Incursiune gastronomică? Oh, sigur că da!
Vă recomandăm:
Mușchiuleț de căprioară, ce se pune la fezandat înainte cu 48 de ore și se gătește prin metoda sous-vide (carnea e introdusă în pungi vidate și apoi așezată într-un recipient cu apă la temperatură mică și constantă). Preparatul conține piure de ceapă afumată, nucșoară proaspătă cu vanilie. E indicat să serviți cu un vin roșu, Curve Uberland.
Scoici de tip scallop (moluște marine foarte apreciate și datorită proprietăților nutritive). Această carne dulceagă e asimilată cu piure de mazăre cu arome de tarhon și mentă. Este un preparat nobil, iar restaurantul Aubergine este singurul din Poiana Brașov care face acest dish.
Tot aici, găsim cel mai bun piept de rață cu varză bavareză (roșie), un preparat garnasit cu roșii concase!
Sigur, nu puteam să plec fără să întreb care este cel mai bun desert. Cu toate că mi s-a părut ca o replica arhaică și cordială, răspunsul a fost simplu și delicios: papanași!
Știu unde voi lua cina astăzi!
Redactor Zile și Nopți, Anna Antal