Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

De ce să ,,Vin la munte’’?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De ce să ,,Vin la munte’’? Share De ce să ,,Vin la munte’’?


 

 

   Festivalul ,,Vin la munte’’, asemenea degustărilor oferite de organizatorul ,, Le Sommelier’’, este un soi de trademark al orașului de la poalele muntelui Tâmpa. A patra ediție a festivalului, care se va desfășura în perioada 13-14 aprilie la Hotel Kronwell, va fi, fără îndoială, locul ideal pentru degustările premium recomandate tuturor celor care vor să descopere aromele special ale licorii bahice.

   Peste 40 de producători de vin, un master class ,,Orange Wine’’– marca Maxi Marc-, care aduce o nouă provocare menită să ofere o incursiune la începuturile istoriei vinului, apoi o degustare-eveniment care va scoate în evidență importanța paharelor ,,Riedel’’ și influența acestora asupra percepției gustative. Imperios necesar este să vă spunem că Vini Mondo, Mc-ul serii spune că cei care vor participa la această gustare/ prezentare vor primi setul de 3 pahare la suma modică de 250 lei, în condițiile în care un set costă aproximativ 400 lei. Vinurile care vor fi oferite în aceste pahare, sunt: Leon Beyer Pinot Noir, Casas del Bosque Syrah Gran Reserva din Chile, Tenuta San Guido Guidalberto din Toscana.

De ce să ,,Vin la munte’’?

Cu ocazia acestui eveniment, vom putea să degustăm gratuit un vin toscan medaliat, care are un scor de 98 de puncte din cele 100. Acest vin are un loc de cinste pe scena globală a vinurilor, dovada constând în prețul pe care-l are pe piața de consum.

Aici vor participa și producători autohtoni care vor avea o prezență exclusivistă. Este vorba despre 7 arts, care a luat naștere într-un loc c-o tradiție de peste 200 de ani în viticultura din regiunea dealurilor Olteniei. Moștenirea urma să se piardă în indiferența cotidiană dacă n-aveau să fie ceea ce sunt azi, cei mai buni din România.
Notă: Un mic schit din Athos, va aduce un vin produs de călugării pe care-i adăpostește. Nu vom bea din amfore grecești, dar vom savura un soi distinctiv. Locurile sunt limitate.

De ce să ,,Vin la munte’’?

 

Organizator: Le Sommelier

Desfășurare: Perioada 13-14 aprilie, Hotel Kronwell

Program: Sâmbătă: 13.00- 21.00, Duminică: 13.00- 20.00

Preț: 40 lei, plus 10 lei garanție pahar

Relațiila la telefon: 0744566326, Daniel Bichir– manager al winebarului Le Sommelier şi vicepreşedinte al OSR.

Anna Antal,
redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută